POLECANE/Niepolecane serwisy/mechanicy - propozycje i dyskus

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
al2in1

#31 Post autor: al2in1 »

hej !

polecam
Auto Ring
ul. Lwowska
Tarnów
David

#32 Post autor: David »

esio pisze:NIE POLECAM WARSZTATU AUTOGAZU W ARYNOWIE K/ MINSKA MAZOWIECKIEGO

zalozyc zaloza instalke ale niemaja pojecia o regulacji i ustawieniach .NIE POLECAM
Jak chcecie dobrego gaziarza w Mińsku to jest na ulicy szpitalnej, koledze gazował już 3 samochody i lataja super, ostatnio jakiś wariat gazował Lexusa RX450 V8 :> , żeby było śmieszniej to właściciel niedużego CPN-u :mrgreen:
pająk210584

#33 Post autor: pająk210584 »

Ja polecam ASO Bońkowski w Sadach koło Poznania byłem tam osobiście i zrobili na mnie mega wrażenie będąc u nich na kampanii serwisowej ZA powiedziałem że chciałbym mieć język polski a oni mi wgrali jak się pytałem ile za tą usługę to powiedzieli że maja nadzieje że będę ich stałym klientem i na zachętę mam za free :)
demo44

#34 Post autor: demo44 »

Z przyjemnością informuję o rozpoczęciu działalności nowopowstałego serwisu samochodowego WS Warsztat Samochodowy ul. Jasnogórska 9 w Krakowie (obok budynku Fortis Bank, przy Rondzie Ofiar Katynia).
WS jako jedyny w Krakowie z rekomendacji V-techu w kooperacji z nim realizuje modyfikacje układów wydechowych polegające na eliminowaniu filtrów cząsteczek stałych (FAP, DPF) dla trwałego rozwiązania problemu tego bardzo usterkowego podzespołu w zdecydowanie mniej kosztowny sposób, niż ten proponowany przez ASO :) Ponadto, z racji 12-letniego doświadczenia w zakresie bieżącej obsługi układów wydechowych głównego mechanika zakładu, WS jest w stanie zrealizować każde zlecenie naprawy, sportowej modyfikacji, czy wymiany katalizatora nawet w najbardziej niszowych modelach samochodów (Maserati Spyder, Audi RS6, S8, Allroad V8, BMW 3,5 M-Power, Clio Sport, Williams, Dodge Charger, Porsche 968, Toyota Supra, Hummer H2....to tylko niektóre auta zaliczone na koncie pomyślnie zrealizowanych projektów załogi WS). Dla kompleksowej obsługi serwis oferuje również obsługę bieżącą samochodu ( rozrządy, ukł.hamulcowe, zawieszenia, oleje, konserwacje).
W WS z łatwością wpasujesz się w klimat dobrych relacji z załogą...tu możesz pogadać, pomarudzić, potargować się :) i obserwować każde posunięcie mechanika przy Twoim cacku :D .
Wysoka skuteczność diagnozowania trudnych do zlokalizowania usterek.
Sprawdź sam....
0501/38-37-73
12/639-00-66
12/639-00-68
oscar000

#35 Post autor: oscar000 »

Witam,
Odnośnie śląska polecam warsztat na Świetochłowicach OPEL MAX na ul. 3 Maja, a jeśli chodzi o sprawy elektroniki to jest magik w Dąbrowie Górniczej (info o nim na priv dla chętnych). Byłem u niego ostatnio klientem i Zafcia odzyskała wigor:D
Szymon78

#36 Post autor: Szymon78 »

dla Wielkopolan...

UNIAKAJCIE
Opel Serwis Piotrowski
Wronczyńska 8,
Poznań

Właściciel mądrala maksymalna ale chyba na syrekach sie co najwyżej zna.. Nawet TECH-a nie potrafi obsługiwać ( sam musiałem informować gdzie co podglądać)
Za podpiecie TECH2 kasuje 100pln
użycie podnośnika -20pln :/ - tragedia (szkoda że za użycie śrubokręta do otwarcia osłony silnika nie zawołał).

Finał pierwszej i ostatniej wizyty taki ze wyjechałem autem ze skasowanym błędem (po 2 km problem powrócił). W końcu sam wlazłem pod auto i znalazłem przyczynę usterki -opisana w innym poście http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ght=190158
Bogus_WRC

#37 Post autor: Bogus_WRC »

Szukam rzetelnego warsztatu we Wrocławiu.
Chciałbym przed zimą w moim dieselku sprawdzić stan świec żarowych, aku, ładowania oraz osprzętu.
BajBus

#38 Post autor: BajBus »

Wrocław
JG Autoserwis
Karkonoska 39
603799562

visavi polskiego radia, jak jedziesz od centrum to przed skrzyżowaniem z przyjaźni po prawej stronie...
może super tani nie są ale na oplach się znają...

ew. jeszcze na przemkowskiej (boczna strzegomskiej) ale tam ceny zwalają z nóg...
Anony Mous

#39 Post autor: Anony Mous »

adikub22 pisze:Szukam dobrego i niedrogiego mechanika od skrzyń manualnych, bo coś mnie nie pokoi w jej działaniu. W ASO zaśpiewali mi za samą diagnozę od 50 - 1000 zł ( w zależności ile mechanior będzie musiał się napracować, co mnie trochę zniechęciło). Auto opel zafira b 1.9 cdti 120 km najlepiej dąbrowa górnicza, będzin, sosnowiec, katowice, zawiercie lub kogoś ze śląska.
Z góru dzięki za podpowiedzi :)
Firma " FAWO CAR" mieści się w Rudzie Śląskiej dzielnica HALEMBA ul.Młyńska 31
tel.793221033 Piotr Falkus
jak będziesz dzwonił to powołaj się na mnie czyli Mariusz Serkowski i powiedz,że jesteś z ZKP. Ja tam serwisuje swoje dwa opla od lat, na pewno ci pomogą, pzdr.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2010, 23:21 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
Anony Mous

#40 Post autor: Anony Mous »

W Tychach polecam Firmę BROCAR LINK przy ul. Mikołowskiej. Jest tam sklep i serwis OPEL, FORD i chyba VW. Sprzedają części dobrych producentów w cenie nie zwalającej z nóg, serwis na bardzo dobrym poziomie i chłopy sie znają na tym co robią.

Serwisowałem wcześniej u nich Astrę a teraz Zafirę.

POLECAM
opelolo

#41 Post autor: opelolo »

marian329 pisze:
adikub22 pisze:Szukam dobrego i niedrogiego mechanika od skrzyń manualnych, bo coś mnie nie pokoi w jej działaniu. W ASO zaśpiewali mi za samą diagnozę od 50 - 1000 zł ( w zależności ile mechanior będzie musiał się napracować, co mnie trochę zniechęciło). Auto opel zafira b 1.9 cdti 120 km najlepiej dąbrowa górnicza, będzin, sosnowiec, katowice, zawiercie lub kogoś ze śląska.
Z góru dzięki za podpowiedzi :)
Firma " FAWO CAR" mieści się w Rudzie Śląskiej dzielnica HALEMBA ul.Młyńska 31
tel.793221033 Piotr Falkus
jak będziesz dzwonił to powołaj się na mnie czyli Mariusz Serkowski i powiedz,że jesteś z ZKP. Ja tam serwisuje swoje dwa opla od lat, na pewno ci pomogą, pzdr.

W katowicach jest dobry warsztat gdzie naprawiaja tylko Ople i maja wszystkie czesci uzywane na miejscu rowniez skrzynie, sprzegla. Ceny przystepne i krótkie terminy :piwo:
http://www.opelczesciuzywane.pl/
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#42 Post autor: MieHor »

Kolego opelolo, jeśli zarejestrowałeś się tylko po to aby reklamować swoje usługi, to trafniejszym działem jest Giełda w HP, ale tam trzeba spełnić warunki określone w regulaminie działu.
W dniu dzisiejszym napisałeś kilka postów w różnych tematach tylko reklamując firmy w podawanych linkach.
Surf

#43 Post autor: Surf »

ReeK56 pisze:Staniewicka "brudno'' wjazd od Odrowąża tylko nie pamiętam ile na stacji diagnostycznej :)
:|
Woytas pisze:
nomad pisze:Woytas , a nie zrobił byś mi zbieżności
:shock:
ReeK56 pisze:Staniewicka "brudno'' wjazd od Odrowąża
Również polecam to miejsce, chłopaki fachowo podchodzą do tematu.

Cen nie podam, bo ostatnio tam byłem ze 2 goda temu :lol:

Bliżej siebie masz jeszcze ROGUJSKIEGO na ul. Prymasa 1000-lecia 81a paw. 8.
Tam nie robiłem ale paru znajomych chwaliło.
pozdr
hmm na staniewickiej jest koło 10 warsztatów mechanicznych 2 wulkanizatorow, 2 szklarzy pkus myjnia a jak chcieliście sprecyzowac że warsztat znajduje się koło stacji to odpada nam 3 mechaników i jeden szklarz... może konkretniej ??
dzarko

#44 Post autor: dzarko »

Wydaje mi się, że chodzi o Staniewicką 6, zaraz przy wjeździe z Odrowąża.
Woytas

#45 Post autor: Woytas »

Surf pisze:może konkretniej ??
Stacja diagnostyczna jest tylko jedna :) i tam robią co trzeba, bynajmniej robili jakiś czas temu

ul. Staniewicka 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”