biegi nie wchodzą przy włączonym silniku
Moderator: Sebu$
witam
przypuszczam ze mam podobny problem tak jak by nie było sprzęgła
zafira 2004 luzy na biegu najpierw nie wchodziła dobrze 1 później wszystkie
zestaw naprawczy godzina roboty trochę lepiej ale nadal nie wchodzą biegi ( ktoś mi powiedział ze regulacja linek) mechanik niestety 1 raz to robił i od razu krzyczy że wymiana iże 3 tys
dodam że na 1 czy wstecznym wciśnięte sprzęgło a samochód sam jedzie
znajomy mówi że regulacja na linkach ewentualnie odpowietrzenie
co sądzicie pomocy
przypuszczam ze mam podobny problem tak jak by nie było sprzęgła
zafira 2004 luzy na biegu najpierw nie wchodziła dobrze 1 później wszystkie
zestaw naprawczy godzina roboty trochę lepiej ale nadal nie wchodzą biegi ( ktoś mi powiedział ze regulacja linek) mechanik niestety 1 raz to robił i od razu krzyczy że wymiana iże 3 tys
dodam że na 1 czy wstecznym wciśnięte sprzęgło a samochód sam jedzie
znajomy mówi że regulacja na linkach ewentualnie odpowietrzenie
co sądzicie pomocy
Kolego temat jest dla działu w ZA bo tu jest ZB ale.... , skoro na wciśnietym sprzęgle auto ci chce jechać to masz problem albo ze sprzęgłem albo z wysprzęglikiem bo on jest hydrauliczny. Proponuje sprawdzić poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku hamulców bo jeśli masz go tam zbyt mało to może Ci się pompa wysprzęglika zapowietrzać i stąd masz problemy z biegami. Cały ten układ pobiera płyn hamulcowy do hydraulicznego wysprzęglania biegów i stąd prośba o sprawdzenie ilości tego płynu. Tak jak zasugerował mechanik, warto ten układ odpowietrzyć co nie jest żadną filozofią . Poproś kogoś do pomocy i odpowietrzyjcie układ tak jak układ hamulcowy .