Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500
Moderator: Sebu$
-
lis14
-
BajBus
-
tomcio91
Witajcie
Posiadam Zafire z 2000roku
Od jakiegoś czasu (ok 1 miesiąc ) zauważyłem ze tylne głośniki wbudowane w drzwi nie działają.
Pokrętło od balansu jest ustawione na środku a z tyłu nic nie słychać.
Wiecie co może być tego przyczyną ??
Dodam tylko ze głośniki nawet nie szumią gdy zrobi sie bardzo głośno.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam Tomek:)
Posiadam Zafire z 2000roku
Od jakiegoś czasu (ok 1 miesiąc ) zauważyłem ze tylne głośniki wbudowane w drzwi nie działają.
Pokrętło od balansu jest ustawione na środku a z tyłu nic nie słychać.
Wiecie co może być tego przyczyną ??
Dodam tylko ze głośniki nawet nie szumią gdy zrobi sie bardzo głośno.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam Tomek:)
-
BajBus
tomcio91, podobny temat był już poruszany, zacznijmy od tego czy masz tam głośniki? jeśli tak to najprościej będzie jak podłączysz inne radio i sprawdzisz czy wtedy gra, jeśli nie to zobacz czy przewody idące ze słupka do drzwi nie są pourywane... zapraszam po pierwsze do tematu POWITALNIA a następnie do opcji szukajka, ona na pewno ułatwi Ci pracę z forum 
-
tomcio91
-
BajBus
-
kebul
Odpiąłem akumulator i wiadomo zresetowały się ustawienia i między innymi zegar. wcześniej miałem kolo zegara ikonkę RDS. Jak to włączyć żeby zegarek sam się aktualizował?
-
Lorry
-
kebul
podstawa to czytać instrukcję :-)darkp1 pisze:Tutaj masz skan z instrukcji obsługi:
[url=http://foto.pececik.com/thumb/72a8a91e190fab7e2a7e49f3943aef96]Obrazek[/url]
dzięki darkp1
-
kebul
czytam ale nie da się wszystkiego zapamiętać :-)TUX pisze:eee - podstawa to czytać to forumkebul pisze:podstawa to czytać instrukcję
Wracając do tematu. Funkcję aktualizacji zegara z RDS miałem domyślnie włączoną ale nie wiem dlaczego zegar zaktualizował dopiero po dwóch dniach i co ciekawe o godz 7:00.
Czyżby o równej godzinie wysyłany jest jakiś sygnał z RDS?
-
PATI
Nie wszystkie stacje nadają godzinę. Ten problem już ktoś kiedyś opisywał. Zdarza się że poszczególne stacje wysyłają rożne godziny nawet w różnicach 3 minut. Więc czasem można się przenieść w czasiekebul pisze:czytam ale nie da się wszystkiego zapamiętać :-)TUX pisze:eee - podstawa to czytać to forumkebul pisze:podstawa to czytać instrukcję
Wracając do tematu. Funkcję aktualizacji zegara z RDS miałem domyślnie włączoną ale nie wiem dlaczego zegar zaktualizował dopiero po dwóch dniach i co ciekawe o godz 7:00.
Czyżby o równej godzinie wysyłany jest jakiś sygnał z RDS?
-
kebul
słucham wyłącznie trójkiPATI pisze:Nie wszystkie stacje nadają godzinę. Ten problem już ktoś kiedyś opisywał. Zdarza się że poszczególne stacje wysyłają rożne godziny nawet w różnicach 3 minut. Więc czasem można się przenieść w czasiekebul pisze:Czyżby o równej godzinie wysyłany jest jakiś sygnał z RDS?
-
cygan79
witam wszyskich Kupiłem zafirke 2001 rok z radiem delco niestesty nie mam kodu do radia i na wyswietlaczy jest sefe napis Mozecie mi jakos pomuc czy musze jechac do salonu.z tyłu panela jest chyba nr radia gm 90493281 >pa6-gf15< Z góry dziekuje . :D
:roll:
:roll: