Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Przepraszam, troszke mi sie do pracy spieszylo i zle sformulowalem pytanie. Naturalnie chodzi mi o silnik benzynowy. Bardziej chodzilo mi o pojemnosc. Zastanawiam sie nad 1.8 140KM. Zastanowilbym sie tez nad 2.0 OPC 240KM, ael albonie potrafie szukac albo malo tego na rynku wtornym
tak wiem. Wiec moze mi ktos podpowiedziec jak to wyglada z ewentualna awaryjnoscia. Tzn czy ktorys z tych silnikow jest zdecydowanie najlepszy i najgorszy.
Czy ten silnik 1.8 spokojnie wystarcza na ta mase czy jednak troszke sie meczy?
Silnik benz 1,8 spokojnie daje rade .Jak masz ambicje sportowe i duży portfel to 2,0 T 200 ps a jak jesteś przygotowany na duze wydatki zakup części przez serwis itp duże spalenie i jazda nie na co dzień to 2,T OPC 240 ps ale to naprawdę droga zabawa
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Czyli pewnie sie skonczy na 1,8 Tak jak pisalem autem bedzie jezdzic zona wiec jakichs rewelacji nie potrzebuje. Ale jak sie czasem z dziecmi w trase gdzies bedzie jechalo to niechcialbym, zeby do wyprzedzania zbieral sie jak moje seicento
1.8 140KM jest optymalnym rozwiązaniem pomiędzy sprawnością przemieszczania po drodze takiego autobusu jak ZB a kosztami utrzymania które poza paliwem (zawsze możesz zagazować) są na prawdę znikome.
Witam,
aktualnie jestem posiadaczem i użytkownikiem ZOŚKI A z 2000 roku z silnikiem 2.0 DL. Jestem na etapie szukania czegoś nowszego. Mianowicie chciałem ZOŚKĘ B (taką do 23000 PLN) z silnikiem 1.8 lub 2.0 w benzynie. Chciałem zmienić DIESLA na BENZYNĘ, ale nie jest to wymóg. Jak trafi mi się dobry DIESEL to prawdopodobnie też wezmę.
Proszę Was o poradę DIESEL czy BENZYNA? oraz może ktoś wie i ma do sprzedania ZOSIĘ B w rozsądnych pieniądzach i stanie technicznym. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Z benzyną będziesz miał mniej problemów w każdym wariancie użytkowania. Dodatkowo zawsze masz alternatywę zagazowania i wtedy robi się frajda. Ale w tym budżecie z benzyn ZB obawiam się że jedynie 1.6XEP`a znajdziesz. 1.8 XER zaczynają się od 24 tyś zł (często do opłat) a wiadomo że jeszcze jakiś pakiet startowy ze 2 klocki pochłonie.