Zafira B - silnik diesel czy benzyna.
Moderator: Tunio999
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Silnik benz 1,8 spokojnie daje rade .Jak masz ambicje sportowe i duży portfel to 2,0 T 200 ps a jak jesteś przygotowany na duze wydatki zakup części przez serwis itp duże spalenie i jazda nie na co dzień to 2,T OPC 240 ps ale to naprawdę droga zabawa
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
1.8 140KM jest optymalnym rozwiązaniem pomiędzy sprawnością przemieszczania po drodze takiego autobusu jak ZB a kosztami utrzymania które poza paliwem (zawsze możesz zagazować) są na prawdę znikome.
Witam,
aktualnie jestem posiadaczem i użytkownikiem ZOŚKI A z 2000 roku z silnikiem 2.0 DL. Jestem na etapie szukania czegoś nowszego. Mianowicie chciałem ZOŚKĘ B (taką do 23000 PLN) z silnikiem 1.8 lub 2.0 w benzynie. Chciałem zmienić DIESLA na BENZYNĘ, ale nie jest to wymóg. Jak trafi mi się dobry DIESEL to prawdopodobnie też wezmę.
Proszę Was o poradę DIESEL czy BENZYNA? oraz może ktoś wie i ma do sprzedania ZOSIĘ B w rozsądnych pieniądzach i stanie technicznym. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam.
aktualnie jestem posiadaczem i użytkownikiem ZOŚKI A z 2000 roku z silnikiem 2.0 DL. Jestem na etapie szukania czegoś nowszego. Mianowicie chciałem ZOŚKĘ B (taką do 23000 PLN) z silnikiem 1.8 lub 2.0 w benzynie. Chciałem zmienić DIESLA na BENZYNĘ, ale nie jest to wymóg. Jak trafi mi się dobry DIESEL to prawdopodobnie też wezmę.
Proszę Was o poradę DIESEL czy BENZYNA? oraz może ktoś wie i ma do sprzedania ZOSIĘ B w rozsądnych pieniądzach i stanie technicznym. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam.
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Z benzyną będziesz miał mniej problemów w każdym wariancie użytkowania. Dodatkowo zawsze masz alternatywę zagazowania i wtedy robi się frajda. Ale w tym budżecie z benzyn ZB obawiam się że jedynie 1.6XEP`a znajdziesz. 1.8 XER zaczynają się od 24 tyś zł (często do opłat) a wiadomo że jeszcze jakiś pakiet startowy ze 2 klocki pochłonie.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Skłaniałbym się do benzyny, ale radość jazdy dieslem jest ....... bez porównania
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.