A
Moderator: Mariusz
moim zdanie twoja instalka wymaga jakiejs regulacji ponieważ spalanie na poziomie 10-11l lpg w miescie to za mało nawet gdyby to było pb. chyba żae należy do tego doliczyć 3l pb/100km. moje zużycie lpg to ok 11l /100km/trasa 110-130km/h/ ,oki pisze:Jeśli chodzi o spalanie, to przy normalnej jeździe wychodzi mi na komputerze 9,6L a w realu według tankowania 10-11L LPG po mieście.
Przy czym zauważyłem ze mniej mi pali właśnie przy bardziej dynamicznej jeździe jak przy zamulaniu na 2500obr.
Maxis jakiego koloru masz wtryskiwacze BRC pomarańczowe czy żółte?
zastanawia mnie co ma zła jakość gazu do tego że przełączał się na benzynęKrico pisze:Witam,
,,Panie, przemęcz się, wypal cały gaz do zera a następnie zatankuj na innej stacji i problem prawdopodobnie minie”. Tak zrobiłem i jak się okazało pomogło:).
w_stan pisze:Czy w tych zafirach LPG jest fabryczne czy tez ktos dolozyc sam od siebie;
wg. VIN jest to silnik Z18XER - jes ok do LPG?
Wszystko zależy od instalacji. Jak się kupuje na cenę, a nie jakość/firmę to mogą się dziać różne rzeczy nawet i w sprawdzonych jednostkach, dedykowanych pod gaz.polin pisze:w_stan pisze:Czy w tych zafirach LPG jest fabryczne czy tez ktos dolozyc sam od siebie;
wg. VIN jest to silnik Z18XER - jes ok do LPG?
z tego co się dowiadywałem to ASO OPEL nie wstawia do tych silników instalacji LPG, chyba że ktoś się uprze, ale wiąże się to z utratą gwarancji.
Czy jest ok do lpg to już zdania są podzielone, temat był już przerabiany na forum, poszukaj.
Przy okazji wymiany sworznia zapytałem mechanika o to - to otworzył wielkie oczy i wyczułem że ma wrażenie jakbym gadał jakieś "herezje" w takim samochodzie regulacja zaworów? a co stukają? ja mówię nie - no to on na to - to co tu regulować?Woytas pisze: reguluj chociaż zawory