[A] Znalazłem złącze, wtyczkę, gniazdo, przycisk - do czego?
Moderator: Sebu$
-
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira A 2.0T z20let
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
To jakis rodzaj bluetooth? Jak to dziala? do czego sluzy? Gdzie szukac reszty instalacji?
Probowalem po numerach poszukac wiecej informacji na necie co to jest ale nie nalazlem zbyt wiele..
Probowalem po numerach poszukac wiecej informacji na necie co to jest ale nie nalazlem zbyt wiele..
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2018, 09:59 przez gumis8604, łącznie zmieniany 2 razy.
Wydaje mi się, że powinieneś mieć w aucie "stację" dokującą (nie wiem jak to nazwać), w którą pakujesz telefon.
Gdzie szukać reszty ? W pobliżu
Nie mam pojęcia czy w ogóle to będzie działać. Zapewne pasuje do tego jakiś "stary" model telefonu.
Gdzie szukać reszty ? W pobliżu
Nie mam pojęcia czy w ogóle to będzie działać. Zapewne pasuje do tego jakiś "stary" model telefonu.
-
- Przeglądacz
Patrzac na Twoje zdjecie to wydaje sie ze auto zostalo wyczyszczone z reszty zestawu.. bo znalazlem to w tunelu pod deska rozdzielcza z przodu wczoraj przy wymianie tulei lewarka i widziem tam jeszcze jakies dwa kable (popularnie zwane chinch) ktore do zludzenia przypominaly te ktorymi podpina sie sygnal do subwoofera.. notabene jak sprawdzalem po VIN decoderze swoja Zoske wychodzi ze miala seryjnie wbudowany subwoofer.. gdzies.. ale podejrzewam ze ktorys z wlascicieli zabral sobie go..
Uzupełniając moją odpowiedź.
Wprawdzie to z Astry G, ale to raczej to samo.
Dodatkowo masz jakie typy telefonów są obsługiwane.
Wprawdzie to z Astry G, ale to raczej to samo.
Dodatkowo masz jakie typy telefonów są obsługiwane.
-
- Przeglądacz
Ok dzieki czyli raczej sie nie przyda ze wzgledu na brak kompatybilnego telefonu to raz a po drugie brak reszty zestawu..
-
- Świeżak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel zafira A 2,0 DTI
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Witam, panowie, nie wiem czy słusznie ale pomyślałem, że dopisze się tutaj. Ostatnio grzebiąc przy antenie dachowej zauważyłem, że są dwa kable które "idą" gdzieś w czeluści samochodu. Może ktoś wrzucić foto jak wygląda oryginalna końcówka z kablem, bo podejrzewam, że ktoś tam coś dokładał i pomodził. No chyba, że z jakiegoś powodu tak jest w oryginale, choć wątpie.
- zafirapawel
- Bywalec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira A 1.8
- Oznaczenie silnika: X18xe1
Jeden od anteny ten z metalowa koncowka, a drugi to zasilanie na wzmacniacz antenowy, plus pojawia się po włączeniu radia
- Piko
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Wczoraj za dnia dobierając się do nagrzewnicy, po ściągnięciu plastykowych osłon "w nogach pasażera" tak bliżej kolumny z nawiewami i nagrzewnicą jest podwieszony jak dla mnie dość "dziwny" switch. Dziwi mnie on raz ze względu na swoją lokalizację .. dwa że część ruchoma która powinna pobudzać przełącznik jest według mnie "zabezpieczona" przed naciśnięciem, a też nie widać nic co mogło by go załączać? Ja też tego nie robiłem, ale intryguje mnie on. Czy ktoś wie do czego on służy ? Wkleiłem tu fotkę z auta. Pozdrawiam Piko.
Wczoraj za dnia dobierając się do nagrzewnicy, po ściągnięciu plastykowych osłon "w nogach pasażera" tak bliżej kolumny z nawiewami i nagrzewnicą jest podwieszony jak dla mnie dość "dziwny" switch. Dziwi mnie on raz ze względu na swoją lokalizację .. dwa że część ruchoma która powinna pobudzać przełącznik jest według mnie "zabezpieczona" przed naciśnięciem, a też nie widać nic co mogło by go załączać? Ja też tego nie robiłem, ale intryguje mnie on. Czy ktoś wie do czego on służy ? Wkleiłem tu fotkę z auta. Pozdrawiam Piko.
- zafirapawel
- Bywalec
To jest czujnik oblodzenia
- Piko
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Dzięki za odpowiedź, ale przyznam że nie bardzo skłonny jestem w to uwierzyć?
Hmmm. W sumie to może być jakiś termostat? Tylko dlaczego jest w kabinie a nie na zewnątrz auta? Ale faktycznie może gdzieś łapie powietrze do pomiaru w tunelu wlotowym? Nie wiem co o tym sądzić?
Pozdrawiam Piko.
Hmmm. W sumie to może być jakiś termostat? Tylko dlaczego jest w kabinie a nie na zewnątrz auta? Ale faktycznie może gdzieś łapie powietrze do pomiaru w tunelu wlotowym? Nie wiem co o tym sądzić?
Pozdrawiam Piko.
- zafirapawel
- Bywalec
Czujnik oblodzenia nagrzewnicy, tak to sobie wykombinowali, jak klina działa aby parownik nie zamarzl
- zafirapawel
- Bywalec
Krótko zwięźle i na temat
Tez kiedys się zastanawialem nad tym
Tez kiedys się zastanawialem nad tym
-
- Imię: Tomek
- Auto: Zafira 2.0 DTL 99r.
- Model: A
- Oznaczenie silnika: nie
To jest prawdopodobnie tak jak w innych autach wyposażonych w poduszki powietrzne złącze do czujnika nacisku. Gdy ktoś lub coś powyżej jakiejś wagi będzie na siedzeniu to poduszka w razie zderzenia wystrzelił. Natomiast jak będą leżeć jakieś drobne rzeczy np. torebka to poduszka nie będzie aktywna.