Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Moduł mam i Ja tylko w zakładce OBD wartości jakie mi pokazuję to jedynie obciążenie
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Niestety u mnie po aktualizacji też nie działa jak powinien. Silnika nie wykrywa. Jak włączę zakładkę silnik tą płatną to zaczyna sypać na liczniku błędami ale parametry działają.
-
- Debiutant
- Imię: Artur
- Auto: Astra
- Model: H
- Oznaczenie silnika: Z16XER
Parametry wykrywa w diagnostyce tylko jak pisałem wcześniej brak pewnych funkcji które działały we wczesniejszych wersjach. To raczej problem odgòrny, musimy poczekać na reakcje autora. Zalecam powrót do wersji beta10.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
U mnie jeszcze piszczy CIM jak przekręcam kluczyk dwa razy czy trzy
Czujniki parkowania wariują mruga kontrolka od czujników
Coś nie pykło z aktualizacją
Czujniki parkowania wariują mruga kontrolka od czujników
Coś nie pykło z aktualizacją
-
- Zafiromaniak
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
nie wdając się zbytnio w szczegóły błędu: działało tylko na silnikach z DPFem
widać zmiana nazwy się zemściła... teraz to był dopiero prawdziwy DPF Monitor
Tak więc: wszyscy powinni zaktualizować, albo pozostać przy beta 10
musisz sobie powłączać co chcesz, czyli wchodzisz na to pole i naciskasz przycisk (rolkę, OK, albo co tam masz w zależności od rodzaju radia)
nie wdając się zbytnio w szczegóły błędu: działało tylko na silnikach z DPFem
widać zmiana nazwy się zemściła... teraz to był dopiero prawdziwy DPF Monitor
Tak więc: wszyscy powinni zaktualizować, albo pozostać przy beta 10
no takie jedno przez przypadek Ci ustawiłemCrazy pisze:tylko w zakładce OBD wartości jakie mi pokazuję to jedynie obciążenie
musisz sobie powłączać co chcesz, czyli wchodzisz na to pole i naciskasz przycisk (rolkę, OK, albo co tam masz w zależności od rodzaju radia)
tak. Tak działa większość funkcji: światła dzienne, światła wsteczne, SPORT, ... pozwala to np na proste przypisanie do świateł jakiejś kontrolki na liczniku. Ja np dodałem sobie do świateł dziennych kontrolkę AFL. Dzięki temu wiem, czy światła działająpalibrzuch pisze:Czyli jak się przerwie akcję wyłączeniem wstecznego to moduł dokończy ją poleceniami wstawionymi na końcu akcji?
-
- Zafiromaniak
Przed chwilą testowałem funkcję wyświetlania odległości czujników parkowania i już wiem że padły mi 2 nie 1 hahahahah
Ale mimo tego iż kontrolka od PAS mruga, to i tak pokazuje odległości z pozostałych , tak jak w blokach pomiarowych , moduł normalnie działa jeszcze jako diagnoza uszkodzonych elementów ahaaha
Ale mimo tego iż kontrolka od PAS mruga, to i tak pokazuje odległości z pozostałych , tak jak w blokach pomiarowych , moduł normalnie działa jeszcze jako diagnoza uszkodzonych elementów ahaaha
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
-
- Zafiromaniak
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
jak włączysz sobie automatyczne usuwanie błędów, to czujniki zaczną działać normalnie (jeśli oba są z tyłu, to przy jeździe w przód powinno działać normalnie)
ewentualnie przełóż niesprawne na tył, to przód będzie sprawny (w razie co mam jeden nowy czujnik niepotrzebny - zamiennik)
Kod: Zaznacz cały
pas.auto_clear_errors = true
Ostatnio zmieniony 16 sty 2018, 22:51 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
-
- Przeglądacz
- Imię: Sebastian
- Auto: 1.9
- Model: H
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Łukasz nie chcą uruchamiać się halogeny przy włączonym wstecznym. Mam wpisaną taką komendę car.reverselight.action = 0xAF
Ostatnio zmieniony 17 sty 2018, 19:05 przez nynek80, łącznie zmieniany 5 razy.
-
- Zafiromaniak
u mnie na beta11a, wyświetlanie wartości odległości czujników wyświetlane są po odpaleniu auta, a wcześniej miałem po wrzuceniu wstecznego
- Irek_S.
- Bywalec
- Imię: Irek
- Auto: Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A ja dzisiaj dostałem mandat bo wyciągnąłem moduł i nie włączyłem świateł ręcznie.
Niestety tak to jest z automatami, człowiek się przyzwyczaja i przestaje myśleć.
Faktem jest, świateł dziennych nie możemy używać podczas opadów deszczu lub śniegu czyli przy złej widoczności.
Pytanie, czy można zrobić taką akcje, żeby światła dzienne powiązać z czujnikiem deszczu i żeby przy opadach zapalał też światła z tyłu.
Dzisiaj padał śnieg a czujnik zmierzch cały czas pokazywał mi dzień.
Niestety tak to jest z automatami, człowiek się przyzwyczaja i przestaje myśleć.
Faktem jest, świateł dziennych nie możemy używać podczas opadów deszczu lub śniegu czyli przy złej widoczności.
Pytanie, czy można zrobić taką akcje, żeby światła dzienne powiązać z czujnikiem deszczu i żeby przy opadach zapalał też światła z tyłu.
Dzisiaj padał śnieg a czujnik zmierzch cały czas pokazywał mi dzień.
-
- Bywalec
- Imię: Patryk
- Auto: ZB Design Panorama Auto 1.9 CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
U mnie gdy czujnik widzi dzień, ale pada deszcz to kiedy wycieraczki wejdą w tryb pracy ciągłej (obojętnie czy przez czujnik czy manetką) to automatycznie w ciągu kilku sekund zapalają się światła. Więc jakoś to jest powiązane.