[B]Hamulce
-
billi_
Szymon czy wymieniłeś te śruby mocujące zacisk na nowe...? Ja ostatnio wymieniałem tarcze i klocki na TRW, śruby były w komplecie, ale za nic nie dało się zdjąć górnych z powodu mocowania przewodu hamulcowego... odpuściłem bo mogą one być w dobrym stanie jak się najpierw nakrętkę kontrującą ruszy...
[ Dodano: Pon Wrz 12, 2011 23:49 ]
...a wracając do tłoczków... przy wymianie polecam przesmarować kremem nivea... sprawdzony sposób zapobiega późniejszemu zacieraniu się...
[ Dodano: Pon Wrz 12, 2011 23:49 ]
...a wracając do tłoczków... przy wymianie polecam przesmarować kremem nivea... sprawdzony sposób zapobiega późniejszemu zacieraniu się...
-
tico0
A temperatura nie będzie powodowała zapiekania się tego kremu na tłoczku? jest to sprawdzony sposób w dłuższym okresie użytkowania? czy tylko potrzeba chwili by "czymś przesmarować" ?.billi_ pisze:...a wracając do tłoczków... przy wymianie polecam przesmarować kremem nivea... sprawdzony sposób zapobiega późniejszemu zacieraniu się...
-
Szymon78
-
billi_
Smarowanie kremem nivea polecił mi stary mechanik który stosował te metody w starych fiatach 125 i polonezach i to działało. Po prostu odginasz gumę tą co chroni tłoczek (uważać żeby ją nie uszkodzić) i napychach kremu. Mi stały tłoczki w Astrze II jedenastoletniej z tyłu, posmarowałem i rzeczywiście pomogło. Na samym tłoczku w miejscu w którym się on wysuwa nie ma aż takich temperatur...
-
wojtus
-
Anony Mous
-
Szymon78
-
gutek18
Witam!!!Będąc w piątek na przeglądzie z Zośką okazało się, że tylnie hamulce ślad na tarczy tylko ok. 1 cm więc biorą bardzo mizernie. Pan diagnosta sugeruje wymianę tarczy hamulcowych, ewentualnie naprawę zacisku i co wy na to ??? pozdrawiam z morską bryzą

Ostatnio zmieniony 04 gru 2011, 10:19 przez gutek18, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cieniassss
-
tradelux
-
Nikoś
Witam ma mały problem z pojawiającą się kontrolką hamulca ręcznego w czasie jazdy.
Pojawia się ona na zakrętach jak skręcam w prawo, najpierw jest sygnał dźwiękowy a nastepnie zapala się lampka hamulca ręcznego.
Nie mam pojęcia dlaczego
Może ktoś z was miał podobny przypadek i wie jak z nim postapić
był bym wdzięczny za pomoc 
Pojawia się ona na zakrętach jak skręcam w prawo, najpierw jest sygnał dźwiękowy a nastepnie zapala się lampka hamulca ręcznego.
Nie mam pojęcia dlaczego
Może ktoś z was miał podobny przypadek i wie jak z nim postapić