Kamerka "Rejestrator" samoch.

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
celius
Bywalec
Imię: Przemas
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: A17DTR

#46 Post autor: celius »

Kolego ja mam kamerkę która obsługuje przód i tył. Po za tym mam do niej podłączone stałe zasilanie z kontrolą napięcia aku. A gniazdko z tyłu, to do lodówki ma służyć, a nie do kamery. Pomysł nietrafiony żeby nie napisać głupi .....
Ostatnio zmieniony 29 lip 2019, 10:43 przez celius, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
KAMUI
Mieszkaniec
Imię: Marcin
Auto: Touran 1T3, Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#47 Post autor: KAMUI »

Nie napinaj się tak. Więcej luzu. To co wozisz w bagażniku to twoja sprawa. Może lubisz mieć świeże kanapki do szkoły.
Nie sprecyzowaleś pytania to napisałem Ci oczywistą podpowiedź. Zawsze możesz zrobić rozgałęźnik w tylnym gniazdku i zasilisz kamerkę i lodówkę.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#48 Post autor: Sebu$ »

celius pisze: 28 lip 2019, 09:23 Witam. Planuje po wakacjach dokupić tylną kamerkę i chciałbym zobaczyć jak Wy rozwiązaliście sposób przeciągnięcia kabelka. Mam irokeza i zastanawiam się czy nie puścić go środkiem dachu ....
Nie napisałeś czy tylna kamera będzie do podłączenia pod rejestrator. Można dokupić tylną niezależną kamerę - tak wychodzi z Twojego opisu.
celius pisze: 29 lip 2019, 10:42 Kolego ja mam kamerkę która obsługuje przód i tył. Po za tym mam do niej podłączone stałe zasilanie z kontrolą napięcia aku. A gniazdko z tyłu, to do lodówki ma służyć, a nie do kamery. Pomysł nietrafiony żeby nie napisać głupi .....
Tu już wiadomo, że tylna kamera będzie współpracować z rejestratorem przednim :lis:
KAMUI pisze: 29 lip 2019, 22:19
Nie napinaj się tak. Więcej luzu. To co wozisz w bagażniku to twoja sprawa. Może lubisz mieć świeże kanapki do szkoły.
Nie sprecyzowaleś pytania to napisałem Ci oczywistą podpowiedź. Zawsze możesz zrobić rozgałęźnik w tylnym gniazdku i zasilisz kamerkę i lodówkę.
Tak jak napisałem wcześniej - nie sprecyzowałeś dokładnie swojego pytania. Podpowiedz była dobra, a nie głupia.
Zostało zrozumiane, że kupujesz niezależna kamerę (rejestrator) na tył i nie ma sensu ciągnąć zasilanie z przodu auta.

p.s.
Panowie - proszę o koniec złośliwości pomiędzy Wami
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Awatar użytkownika
celius
Bywalec

#49 Post autor: celius »

Fakt może źle się wyraziłem i nie sprecyzowałem dokładnie pytania, ale napisałem jak przeprowadzić kabelek z przodu na tył, więc to powinno dać do myślenia. Cóż zakładnie dodatkowej kamerki (nie podłączonej do przedniej) z tyłu nadal wydaje mi się głupim pomysłem, skoro na rynku jest tle kamerek z obsługą przód-tył. Taka moja opinia.
Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem. Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#50 Post autor: Sebu$ »

celius pisze: 30 lip 2019, 09:03 Fakt może źle się wyraziłem i nie sprecyzowałem dokładnie pytania, ale napisałem jak przeprowadzić kabelek z przodu na tył, więc to powinno dać do myślenia. Cóż zakładnie dodatkowej kamerki (nie podłączonej do przedniej) z tyłu nadal wydaje mi się głupim pomysłem, skoro na rynku jest tle kamerek z obsługą przód-tył. Taka moja opinia.
Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem. Pozdrawiam
.... :ok:
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Deleted User 21664

#51 Post autor: Deleted User 21664 »

Planuje kupić do Zośki i do służbówki nowe kamery.
Po głowie chodzą mi:

1. VIOFO A129 dual https://allegro.pl/listing?string=viofo ... t-1-5-0918
2. VIOFO A119 https://allegro.pl/listing?string=viofo ... t-1-5-0918
3. NAVITEL MR250 https://allegro.pl/listing?string=navit ... e-1-5-0918

... a może macie jakieś inne propozycje modeli?

Pochwalcie się jakich kamerek używacie?

...a może nie zawracać sobie głowy i nie kupować wcale :mysli: - przez ostatnie 4 lata nie skorzystałem z nagrania ;)

podobny temat istnieje :zolta:
Przeniosłem :P
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2019, 16:10 przez Tazz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
celius
Bywalec

#52 Post autor: celius »

Ja mam Viofo A129 i sobie chwalę. Zamierzam dokupić do niej tylną kamerkę, a potem może przycisk na bluetooth. Do tej kamerki polecam od razu zasilacz Viofo realizujący stałe zasilanie kamerki, a do tego powodujący automatyczne przełączanie kamerki ze zwykłego trybu w tryb parkingowy i odwrotnie (przełączanie następuję poprzez włączenie/wyłączenie zapłonu).

https://naforum.zapodaj.net/a0bef073bdff.jpg.html

Kamerkę w lusterku przerabiałem (fakt budżetowy model) i jedno co dla mnie jest wadą tego rozwiązania to, że osłony przeciwsłonecznej nie otworzysz bo kamerka przeszkadza.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2019, 11:57 przez celius, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek

Deleted User 21664

#53 Post autor: Deleted User 21664 »

celius pisze: 22 wrz 2019, 11:53 Ja mam Viofo A129 i sobie chwalę. Zamierzam dokupić do niej tylną kamerkę, a potem może przycisk na bluetooth. Do tej kamerki polecam od razu zasilacz Viofo realizujący stałe zasilanie kamerki, a do tego powodujący automatyczne przełączanie kamerki ze zwykłego trybu w tryb parkingowy i odwrotnie (przełączanie następuję poprzez włączenie/wyłączenie zapłonu).

https://naforum.zapodaj.net/a0bef073bdff.jpg.html

Kamerkę w lusterku przerabiałem (fakt budżetowy model) i jedno co dla mnie jest wadą tego rozwiązania to, że osłony przeciwsłonecznej nie otworzysz bo kamerka przeszkadza.
a sprawdzałeś czy przy takim montażu kamera filmuje czystą szybę czy kręci poza zasięgiem wycieraczek?
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2019, 16:24 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
celius
Bywalec

#54 Post autor: celius »

Czysta szyba. Obiektyw masz regulowany i u mnie jest pochylony lekko w dół. Przykładowy filmik (z pijanym kierownikiem):

https://www.youtube.com/watch?v=vrmWU3lSLDw&t=32s
Obrazek
Obrazek

Deleted User 21664

#55 Post autor: Deleted User 21664 »

Zakup dokonany Viofo A129 do Zochy i Viofo A119 do Octavii

Obrazek

Awatar użytkownika
celius
Bywalec

#56 Post autor: celius »

Gratuluję wyboru :)
Obrazek
Obrazek

Deleted User 21664

#57 Post autor: Deleted User 21664 »

celius pisze: 26 wrz 2019, 08:38 Gratuluję wyboru :)
Pierwsze testy A119 w służbowej Octavii bardzo :ok: - jakość nagrań na najwyższym poziomie
W weekend montaż A129 w Zofii :)

Awatar użytkownika
celius
Bywalec

#58 Post autor: celius »

Nie będziesz zawiedziony i zaczniesz kombinować z dokupieniem tylnej kamerki i innych akcesoriów :)
Obrazek
Obrazek

Oficer
Bywalec
Imię: Dawid
Auto: Opel Zafira A 1.8
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE
#59 Post autor: Oficer »

Panowie do 300 polećcie coś ciekawego ? Może wraz z Black Friday coś się trafi lepszego.

Deleted User 21664

#60 Post autor: Deleted User 21664 »

Ja polecę Viofo A119 - w tej kwocie powinieneś już dostać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio + navi + CB radio”