Problemy dot. użytkowania radia CCRT 700 i zmieniarki CD

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
paweldudala

#46 Post autor: paweldudala »

Witam.
Kochani czy udało się komuś uruchomić zmieniarkę Philipsa CDC3 z radiem CCRT 700 ?
Czy uda mi się to za pomocą opel scannera ?
Jest tam opcja audio system i radio CCRT 700 - i nie wiem co dalej.

Proszę o pomoc.
Paweł.
Kacperuch

#47 Post autor: Kacperuch »

podpinał ktoś zmieniarkę usb pod radio? ceny są sporę i ciekawi mnie jak to się spisuje
roob

#48 Post autor: roob »

Witam,
Jestem nowym posiadaczem Zośki. Może ktoś pomoże w moim problemie z radiem CCRT 700 i zamontowaniem zmieniarki. Wydaje się że mam oryginalny radiotelefon, przeszukałem forum i dowiedziałem się, że kostkę do podłączenia zmieniarki należy szukać pod fotelem pasażera. Znalazłem coś takiego:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10c ... 07e79.html
Obrazek
Według tego co znalazłem w sieci jest to złącze do zmieniarki CDC3 Philips, ale pewności nie mam. Poza tym zmieniarkę cdc3 nie bardzo można kupić. Pomóżcie proszę określić co to jest za złącze oraz jeżeli jest to kostka do zmieniarki czy da się ją przerobić na kostkę po 6 pinów w dwóch rzędach i czy to będzie działało jak należy - z komunikacją i sterowaniem komputer - kierownica przy zastosowaniu zmieniarki cdc2.
Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2014, 19:18 przez roob, łącznie zmieniany 2 razy.
Andrzej 13

#49 Post autor: Andrzej 13 »

Jestem nowym klubowiczem jak również nowym posiadaczem Zefirki potrzebuję instrukcji obsługi w języku polskim Radio-telefon CCRT 700
GOTI

#50 Post autor: GOTI »

Andrzej 13 pisze:Jestem nowym klubowiczem jak również nowym posiadaczem Zefirki potrzebuję instrukcji obsługi w języku polskim Radio-telefon CCRT 700
Dosłownie minuta szukania: http://chomikuj.pl/serus-xd/Dokumenty/C ... 662880.pdf ;)
Andrzej 13

#51 Post autor: Andrzej 13 »

GOTI pisze:
Andrzej 13 pisze:Jestem nowym klubowiczem jak również nowym posiadaczem Zefirki potrzebuję instrukcji obsługi w języku polskim Radio-telefon CCRT 700
Dosłownie minuta szukania: http://chomikuj.pl/serus-xd/Dokumenty/C ... 662880.pdf ;)
Dziękuję bardzo jestem niezmiernie wdzięczny. Podoba mi się podejście klubowiczów do problemu innych i szybka reakcja, aby pomóc drugiemu człowiekowi. Dzięki, może kiedyś i ja komuś pomogę.
tomzam

#52 Post autor: tomzam »

Czy ktoś wie jak uruchomić opcje automatycznej korekty daty i godziny?
Mam takie radio w vectrze i po paru minutach po włączeniu wszystko się samo przestawia na podstawie danych z RDS a w zafirze nie - czy da się jakoś odpalić tą funkcję
Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#53 Post autor: Dziadek13 »

karollolo88 pisze:Posaudam w swojej zafirze radio rrc 700 do ktorego nie posiadam kodu a chce wymienic w aucie podswietlenie zegarow na ledowe i moje pytanie czy po.wypieciu z kostek zakoduje sie ?
Jak posiada kod to tak.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2017, 19:35 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
karollolo88

#54 Post autor: karollolo88 »

A jest mozliwe ze nie posiada? Bo wlasnie wyciagnelem odpielem z kostek i zaraz podlaczylem i gra
Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#55 Post autor: Dziadek13 »

Tak ja tak mam było z kodem ale dałem wyprogramować i jest bez.
Blazejq

#56 Post autor: Blazejq »

roob pisze: 26 paź 2014, 18:58 Witam,
Jestem nowym posiadaczem Zośki. Może ktoś pomoże w moim problemie z radiem CCRT 700 i zamontowaniem zmieniarki. Wydaje się że mam oryginalny radiotelefon, przeszukałem forum i dowiedziałem się, że kostkę do podłączenia zmieniarki należy szukać pod fotelem pasażera. Znalazłem coś takiego:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10c ... 07e79.html
Obrazek
Według tego co znalazłem w sieci jest to złącze do zmieniarki CDC3 Philips, ale pewności nie mam. Poza tym zmieniarkę cdc3 nie bardzo można kupić. Pomóżcie proszę określić co to jest za złącze oraz jeżeli jest to kostka do zmieniarki czy da się ją przerobić na kostkę po 6 pinów w dwóch rzędach i czy to będzie działało jak należy - z komunikacją i sterowaniem komputer - kierownica przy zastosowaniu zmieniarki cdc2.
Z góry dzięki za pomoc.
Przyłączam się do pytania bo odpowiedzi nikt nie udzielił odpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony 23 gru 2017, 15:20 przez Blazejq, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”