[A] Fotele I-go i II-go rzędu - demontaż, montaż, naprawy
Moderator: Sebu$
Witam wszystkich, to mój pierwszy post
Zafirkę posiadam od pół roku i miałem okazję jechać w dwie długie trasy (po 1300 km każda).
Autko spisało się dzielnie i dowiozło mnie na miejsce. Wszystko było by fajnie gdyby niewygodne na dłuższą metę fotele. Nie zapewniają podparcia dla górnej części pleców i zagłówek jest za mocno odchylony do tyłu (nie da się z niego wygodnie korzystać).
Ja mam zwykłe szmaciaki i kusi mnie żeby zmienić na skórzane zwykłe lub skórzane recaro.
Które z nich na podstawie waszych doświadczeń są najwygodniejsze?
Zafirkę posiadam od pół roku i miałem okazję jechać w dwie długie trasy (po 1300 km każda).
Autko spisało się dzielnie i dowiozło mnie na miejsce. Wszystko było by fajnie gdyby niewygodne na dłuższą metę fotele. Nie zapewniają podparcia dla górnej części pleców i zagłówek jest za mocno odchylony do tyłu (nie da się z niego wygodnie korzystać).
Ja mam zwykłe szmaciaki i kusi mnie żeby zmienić na skórzane zwykłe lub skórzane recaro.
Które z nich na podstawie waszych doświadczeń są najwygodniejsze?
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
Zapewne Recaro maja lepsze trzymanie aż do wysokości barków, ja używam od kilku miesięcy Sportowych z wydłużanym podparciem ud i nie ma tragedii regulacja lędźwi działa to i mozna sobie dogadzać na różne sposoby zdecydowanie brakuje w wszystkich przypadkach regulacji w tzw piątej płaszczyźnie czyli regulacja kata siedziska super sprawa taka regulacja
http://allegro.pl/zafira-a-lift-fotele- ... 55861.html
No tutaj facet twierdzi, że jest kołyska
Ciekawe czy da się podłączyć podgrzewanie foteli, ja u siebie nie mam, ale mając skóry by się przydało
No tutaj facet twierdzi, że jest kołyska
Ciekawe czy da się podłączyć podgrzewanie foteli, ja u siebie nie mam, ale mając skóry by się przydało
-
- Debiutant
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Kanapa blokuje się z jednej strony. Trzeba się naszarpac aby ruszyła. Chodzi nierówno po prowadnicy. Jakby było coś wyrobione. Auto ma 15 lat. Da się to naprawić? Ciężko chodzi dźwignia odblokowania. Jak już kanapa ruszy to dźwignia chodzi lekko ale przy ponownym odblokowaniu znowu jest problem.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2020, 17:27 przez prayboy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Imię: Kamil
- Auto: Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18Xe1
Odświeżę temat.
Jest możliwość przełożenia kompletu foteli z Zafiry A po liftowej do przed liftowej? Albo czy istnieje możliwość przeszczepu foteli z Astry G do Zafiry A?
Jest możliwość przełożenia kompletu foteli z Zafiry A po liftowej do przed liftowej? Albo czy istnieje możliwość przeszczepu foteli z Astry G do Zafiry A?
- michals007
- Imię: Michał
- Auto: zafira a 1.8 sport
- Model: za
- Oznaczenie silnika: z18xe
Jak najbardziej da Radę przełożyć wnętrze z Zafiry polift do przedlifta. Powinieneś wtedy zyskać ISOFIX na tylnej kanapie. Jeśli chodzi o astre to nie jestem pewien ale raczej też powinno pasować
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Zafira a 1.8 125 km SPORT