Po akcji serwisowej,błąd i tak powraca czasami.PozdrawiamBelfer pisze:P1616 - CIM (Moduł kolumny kierowniczej) - błędny identyfikator środowiska
Witam, w/w błąd podlega akcji serwisowej, moja Zoska ją zaliczyła, dzwonić do Opla lub GM Warszawa i podać VIN, pozdrawiam
[B]Błędy: P1614; P1616; P0621 i P0070
-
taurus
-
taurus
-
mietowy
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
mietowy, na temat akcji serwisowych poczytaj tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6807 oraz http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3395
zadzwoń do wybranego ASO - podaj nr VIN i otrzymasz odpowiedź czy Twoja ZB łapie sie na którąś z wymienionych akcji
zadzwoń do wybranego ASO - podaj nr VIN i otrzymasz odpowiedź czy Twoja ZB łapie sie na którąś z wymienionych akcji
-
pabloos
-
Daniel243
-
konik
Witam. Mam na imię Michał jestem z Krakowa. Jest to mój pierwszy post na tym forum.
W mojej Zafirze pojawił się problem z odpalaniem tzn. przekręcam kluczyk i nic się nie dzieje. Po wyciągnięciu kluczyka auto odpala normalnie. Wyskoczyły błędy 1614 i 1616. Zdążyłem się już zorientować na forum że to problem z immobilizerem i kluczykiem.
Czy mógłby ktoś zebrać w kupę od czego zacząć aby rozwiać ten problem. Czy zrobić update softa do CIM czy coś tam polutować czy od razu wymienić tego CIMa?
W mojej Zafirze pojawił się problem z odpalaniem tzn. przekręcam kluczyk i nic się nie dzieje. Po wyciągnięciu kluczyka auto odpala normalnie. Wyskoczyły błędy 1614 i 1616. Zdążyłem się już zorientować na forum że to problem z immobilizerem i kluczykiem.
Czy mógłby ktoś zebrać w kupę od czego zacząć aby rozwiać ten problem. Czy zrobić update softa do CIM czy coś tam polutować czy od razu wymienić tego CIMa?
-
Flora
-
Leon159
Witam, Czy ktoś może coś doradzić? Zafira ciągle się blokuje, nie chce wchodzić na obroty. Raz na jakiś czas od odpalenia można przejechać normalnie(ma moc wchodzi pięknie na obroty) jakieś 100-200 metrów do momentu kiedy trzeba się zatrzymać. Ponowne ruszenie skutkuje tym że z dużym oporem dochodzi do 2tys obrotów i więcej nie idzie. Trzeba zgasić silnik, wyjąć kluczyk i odczekać kilkanaście sekund. Po tym zabiegu znowu można przejechać z 200 metrów i sytuacja się powtarza. Był podpinany pod komputer i nie wykazał żadnych błędów poza immo. Błędy jakie pokazuje po wydeptaniu to p1614 i p1616.
-
Leon159
Rozkładam ręce. Czy ktoś z forumowiczów zna jakieś namiary na dobrego elektryka w okolicy Katowic? Może znajdzie coś po elektronice dlaczego go odcina. Poza wyżej wymienionymi błędami nie wyświetla żadnych innych błędów.