[B] dzienne światła LED
-
jarosz1977
A ja w końcu znalazłem sposób na foliftową. Założone i działa i pięknie wygląda (na razie tylko w warsztacie, bo małżonka postanowiła auto na trochę dłużej do warsztatu odstawić), więc przy tej okazji zrobiłem DRL. Jak będzie po wszystkiemu, to jak nie zapomnę to wstawię fotki. Naprawdę do FL się da...
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dzienne w moim wykonaniu;
Światła o średnicy 90mm zamontowane w kratki z miejscem na halogeny, na klej do szyb. Czeka mnie jeszcze zaślepienie kratek co by woda nie leciała na podłużnice i elektronikę
musiałem podłączyć przez przekaźnik bo mżyły po wyłączeniu,
dodatkowo przekaźnik wariował(terkotał) bo miałem w postojówce LEDa zwykłego, po zmianie na zwykłą żarówkę wszystko było OK. Docelowo włożyłem w miejsce postojówek can-busy

Światła o średnicy 90mm zamontowane w kratki z miejscem na halogeny, na klej do szyb. Czeka mnie jeszcze zaślepienie kratek co by woda nie leciała na podłużnice i elektronikę
musiałem podłączyć przez przekaźnik bo mżyły po wyłączeniu,
dodatkowo przekaźnik wariował(terkotał) bo miałem w postojówce LEDa zwykłego, po zmianie na zwykłą żarówkę wszystko było OK. Docelowo włożyłem w miejsce postojówek can-busy

-
czarekcw
Rezygnować z halogenów przeciwmgielnych na rzecz takich LED? Nie, mi to nie pasuje. W Zośce mam inne rozwiązanie ale do Hondy ojciec kupi prawdopodobnie z Osrama światła do jazdy dziennej+ przeciwmgielne. Trochę kosztują ale co weźmie do siebie do aut jakieś DRL to po pół roku dzieją się problemy (a nie bierze najtańszych, teraz ma Einparts, kurde mocne daje światło ale już w jednym pasku połowa LED się nie pali).
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
czarekcw, halogenów nie miałem więc nie było z czego rezygnowac
Więcej tu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=324911#324911
Więcej tu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=324911#324911
-
jarosz1977
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Słobo szukaszjarosz1977 pisze:Porobiłem zdjęcia i chciałem wstawić z opisem, ale nigdzie na forum, w tym na FAQ nie mogę znaleźć info jak je wstawić. Albo jestem ślepy, albo faktycznie nie ma. Pomóżcie i podajcie linka do instrukcji jak wstawiać fotki albo mi ciemnemu taką napiszcie.
-
jarosz1977
No więc:
1. Pojedyncze oczka montowane w atrapach halogenów:

2. 3. I tak to świeci:

4. Z pozycyjnymi - od tego momentu przepisowe 30% mocy:

5. Z mijania:

6. Z halogenami:

7. No a przełącznik jest na...:

No i jak?
Moim zdaniem rewelka. Przyznaję, nie ja wymyśliłem - coś w podobie widziałem jak jechało na Szczecinie, więc i ja zapragnąłem...
Aha, coś dodatkowo: wyczyściłem przednie lampy pastą do zębów. Efekt porażający!
Pzdr.
1. Pojedyncze oczka montowane w atrapach halogenów:

2. 3. I tak to świeci:

4. Z pozycyjnymi - od tego momentu przepisowe 30% mocy:

5. Z mijania:

6. Z halogenami:

7. No a przełącznik jest na...:

No i jak?
Moim zdaniem rewelka. Przyznaję, nie ja wymyśliłem - coś w podobie widziałem jak jechało na Szczecinie, więc i ja zapragnąłem...
Aha, coś dodatkowo: wyczyściłem przednie lampy pastą do zębów. Efekt porażający!
Pzdr.
-
TomCars
-
jarosz1977