Tu jest odpowiedni temat - proszę przeczytać lub tam zadać pytaniemario0105 pisze: Witam
Posiadam Zafire 1.9 CDTI 2007r. proszę mi powiedzieć czy można spolszczyć komputer .
Odblokowanie Komputera Pokładowego
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam!
Twój mechanik wprowadził Cie w błąd.
Na wyświetlaczu BID da się uaktywnić komputer pokładowy.
Poczytaj trochę tu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3813
Twój mechanik wprowadził Cie w błąd.
Na wyświetlaczu BID da się uaktywnić komputer pokładowy.
Poczytaj trochę tu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3813
Pozdrawiam
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
Hmm, a czy ktos sie spotkal z tym ze po wybraniu rocznika, modelu, reszty po wejsciu w DIS (...) wyswietla sie pytanie o ID (radia? - jest cos w stylu SIEMX, 0x1001 itp) i potem mam programowanie nieaktywne (wyswietla sie monit ze funkcja nie obslugiwana - skontaktuj sie z producentem opcoma).
Opcom china kazda wersja - interfejs wer. 1.39 i 1.44.
Astra 09, CD30MP3
Tak jakby nie mogl rozpoznac co to za wyswietlacz/radio (standardowe jest przeciez).
Czy ktos ma moze Techa w okolicach Wawy?
Opcom china kazda wersja - interfejs wer. 1.39 i 1.44.
Astra 09, CD30MP3
Tak jakby nie mogl rozpoznac co to za wyswietlacz/radio (standardowe jest przeciez).
Czy ktos ma moze Techa w okolicach Wawy?
Witam.
Próbowałem wgrać PL. Menu do Zafiry B z 2008 r. - niestety wgrywanie zakończyło się takim komunikatem :
Software zgrałem z "chomika"
Zgasło mi radio oraz nie działa nawigacja - Bardzo proszę o pomoc. Mam auto od niedawna.
Co należy zrobić ? Czy ktoś zna rozwiązanie >?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Próbowałem wgrać PL. Menu do Zafiry B z 2008 r. - niestety wgrywanie zakończyło się takim komunikatem :
Software zgrałem z "chomika"
Zgasło mi radio oraz nie działa nawigacja - Bardzo proszę o pomoc. Mam auto od niedawna.
Co należy zrobić ? Czy ktoś zna rozwiązanie >?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Należało poczekać do końca aktualizacji oprogramowania i nie włączać ani wyłączać zapłonu podczas tego procesu.
Nie wiem jak długo odczekałeś zanim przekręciłeś kluczyk.
Co teraz należy zrobić? Chyba musisz wybrać się do speca od car audio który będzie potrafił przeprogramować radio w trybie serwisowym.
Nie wiem jak długo odczekałeś zanim przekręciłeś kluczyk.
Co teraz należy zrobić? Chyba musisz wybrać się do speca od car audio który będzie potrafił przeprogramować radio w trybie serwisowym.