Dokładnie to miedź śniedzieje racja MarcinFlora pisze:Miedź również się utlenia i w przypadku niskiej jakości przewodów wygląda to jak gnicie.
Szybkozłączki, które są w tym komplecie służą do zagniatania.
[B] - czarekcw - 1.9 CDTI 150+ Cosmo 2006r
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A przez nałożeniem cyny daję trochę fosolu, dzięki temu cyna szybko i ładnie rozpływa się po kablu. Nigdy nie lubiłem kalafonii
A przez nałożeniem cyny daję trochę fosolu, dzięki temu cyna szybko i ładnie rozpływa się po kablu. Nigdy nie lubiłem kalafonii
-
Crazy
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Te rurki są przeznaczone dla serwisów do szybkiej naprawy. U mnie w serwisie to się stosuje, ale żaden elektryk nie da tego do swojego auta. Robiąc dla siebie tylko lutowanie.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
czarekcw
No dobra, robota skończona wczoraj ale że nie miałem sił to dziś trochę popiszę.
To jak wygląda wnętrze auta to chyba każdy wie
Zastosowałem siłowe rozwiązanie problemu dot plastików- nie potrafiłem pilniczkiem odbezpieczyć spinek ale ciągnąc na tzw "chama" idzie bardzo dobrze
Ogólnie robota zajęła 4 godziny. Tak wygląda wiązka po stronie pasażera z tyłu
I wiązka za kierowcą
Jak widać to nie miało prawa działać.
Ok poskładałem i nadszedł czas testu a tu zonk! Nie działają tylne szyby! Już w myślach sytuacja, że powaliłem kable ale szybko w google zerknąłem rozmieszczenie bezpieczników, zamieniłem bezpieczniki z tylnych szyb na przednie i działa!
Wszystko jest jak najbardziej ok więc jestem zadowolony że naprawiłem szyby i nie dopuściłem do gorszych awarii.
I takie pytanie: jak profesjonalnie nazywa się ten bezpiecznik? Bo na Orlenie nie mieli tego więc muszę pofatygować się do sklepu motoryzacyjnego

To jak wygląda wnętrze auta to chyba każdy wie
Zastosowałem siłowe rozwiązanie problemu dot plastików- nie potrafiłem pilniczkiem odbezpieczyć spinek ale ciągnąc na tzw "chama" idzie bardzo dobrze
Ogólnie robota zajęła 4 godziny. Tak wygląda wiązka po stronie pasażera z tyłu
I wiązka za kierowcą
Jak widać to nie miało prawa działać.
Ok poskładałem i nadszedł czas testu a tu zonk! Nie działają tylne szyby! Już w myślach sytuacja, że powaliłem kable ale szybko w google zerknąłem rozmieszczenie bezpieczników, zamieniłem bezpieczniki z tylnych szyb na przednie i działa!
I takie pytanie: jak profesjonalnie nazywa się ten bezpiecznik? Bo na Orlenie nie mieli tego więc muszę pofatygować się do sklepu motoryzacyjnego

-
czarekcw
Przygotowuje się do dłuższej rozłąki z autem.
Dziwne że nie mam fotki magistrali wodnej (z kwasówki od Fiata Cromy
) wraz z pozostałymi rurkami ale się poprawię.
Wczoraj za to wpadł kurier
Uploaded with fotem.pl
Uploaded with fotem.pl
Chyba dziś podjadę do mechanika aby ustalić kiedy mogę Zochę postawić na kurację.
Dziwne że nie mam fotki magistrali wodnej (z kwasówki od Fiata Cromy
Wczoraj za to wpadł kurier
Uploaded with fotem.pl
Uploaded with fotem.plChyba dziś podjadę do mechanika aby ustalić kiedy mogę Zochę postawić na kurację.
-
czarekcw
-
Crazy
-
czarekcw
Samochód odebrany. Oprócz tego co wyżej napisałem jeszcze łożysko klimy było padnięte. Do wymiany kwalifikuje się też sprzęgiełko alternatora.
Ale teraz to się prowadzi wóz, cicho, dobrze hamuje a jak się zbiera
. Stary kolektor był tak zwalony nagarem że poezja a najlepsze jest to, że tylko jedna klapka się poruszała, ktoś zdemontował część łączącą z pozostałymi klapkami i one były w 3/4 pozycji zamkniętej. Wcześniej był muł na niższych obrotach. Teraz to skubany idzie że sam się go boję.
Ale teraz to się prowadzi wóz, cicho, dobrze hamuje a jak się zbiera
-
czarekcw