ale w op-comie jest zakladka ustawienie rozmiaru opon i wydaje mi sie ze jest tam tolerancja ale podlacze dzis op-coma i zobacze ciekawe tylko czy ktos ma taki rozmiar zalozony w swojej zoscekaliope pisze:myśle, że tak skoro nawet 18'' cali wchodzi. Będziesz miał pewnie przekłamanie przebiegurobik79 pisze:czas zmienic zimowki na letnie mam takie pytanie czy 225/50/17 wejda do zafiry b
wiem ze orginalne to 225/45/17 takie mialem na aluskach ale troche za niskie jak na nasze drogi
[B]Jakie opony letnie wybrać ?
- robik79
- Przeglądacz
- Imię: robik
- Auto: ZAFIRA
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ja też się nad nimi zastanawiałem ale z tego co czytałem, a i z samego wyglądu to te opony sa dość głośne.marlow pisze:Witam,
Zastanawiam się nad zakupem na lato Uniroyal RainExpert 205/55 R16 91 V
Czy ktoś ma jakieś opinie na ich temat.
Bardzo proszę o komentarze.
Pozdrawiam
marlow
Teraz zastanawiam sie nad Fuldą lub Barumami.
Są w podobnej cenie a o wiele cichsze niestety nie trzymaja tak dobrze na mokrym.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Myślę kupić Nokian-y H - na Alledrogo 250złKOPERNIK pisze:marlow pisze:Ja na celowniku mam jeszcze
A co koledzy byście powiedzieli na NOKIANY
Zimówki mam Nokian-y WRG2 XL - bez zarzutu
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
NOKIAN HKOPERNIK pisze:To jest już bardzo dobra cena ja płaciłem po 317zł szt .Bodek_K pisze: na Alledrogo 250zł
Szwagier śmiga tylko na Nokianach, robi 70 tys rocznie - jest zadowolony.
Zastanawiam się jeszcze nad:
Bridgestone Ecopia 205/55R16
ale jest mało opinii o tej oponce, może dlatego, że jest to nowa oferta.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 20:11 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bierz śmiało Bridgestone Ecopia 205/55R16, mam już sezon letni za sobą.Bodek_K pisze:NOKIAN HKOPERNIK pisze:To jest już bardzo dobra cena ja płaciłem po 317zł szt .Bodek_K pisze: na Alledrogo 250zł
Szwagier śmiga tylko na Nokianach, robi 70 tys rocznie - jest zadowolony.
Zastanawiam się jeszcze nad:
Bridgestone Ecopia 205/55R16
ale jest mało opinii o tej oponce, może dlatego, że jest to nowa oferta.
Oceniam ją b. wysoko, ma wszystkie cechy starej ER300, i mniejsze opory toczenia przy utrzymanej przyczepności (spalanie opadło o 0.5 litra ...jednak te ECO to nie bałach!)
Zużycie bieżnika minimalne po 18tys (7.2-7.5 mm) Dunlopy i Continentale drą się szybko jak ... stare gacie!
Na mokrym rewelacja i nie myszkuje w koleinach.
Cicho pokonuje poprzeczne przeszkody (np.złącza płyt na autostradzie) Komfortowa i cicha opona, brać i tyle! ...warta swojej ceny!
Miał ktoś do czynienia z ContiPremium 2 lub Fuldą Carat Progresso? Chodzi mi o ścierlaność. Szukam dla żony do jej autka (Megane II - 205/55/16) opon do miasta z niską ścieralnością. Cena to 250zł za sztukę... Do Zośki planuję właśnie ContiPremium 2, ale słyszałem, że się szybko ścierają... Kiedyś miałem Goodyear Excellence, ale po 30 tyś km dość znacznie się wytarły.
- pivovar
- Bywalec
- Imię: Jarek
- Auto: Zafira B 1,9 Cosmo Panorama Aut
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
właśnie zamówiłem oponki Pirelli P7 Cinturato 225/45R17 94 W za 408 zł, myślę, że cena jest OK - w tym sklepie jakaś dziś proomocja
zadowolony kierowca Zafirowca ;-)
- Bodek
- Zafiromaniak
408 zł - troszkę drogiepivovar pisze:właśnie zamówiłem oponki Pirelli P7 Cinturato 225/45R17 94 W za 408 zł, myślę, że cena jest OK - w tym sklepie jakaś dziś proomocja
A te by nie były, ten sam sklep
P
albo
P1