Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kaliope
Pewne zrodlo to nie jest , a zwykly sklep tak samo... niby na allegro, ale w koncu to zwykla firma i dobre komentarze, ja kupilem u tego http://www.allegro.pl/item988476454_ole ... _kraj.html w krakowie, jakis sklep na dekerta, jeszcze gratis poreczne 1l na dolewke.
Bylem ostatnio w oplu i widzialem ze wprowadzili nowy olej (ekologiczny) dexos 2.Przynajmniej taka nazwe ma we francji .Zaduzo jeszce o nim nie wiedza ale zapewniaja ze to nowa technologia opracowana do silnikow z PDF-em.Cena to 23 euro za 2 litry bo tylko w takich butelkach jest sprzedawany.Za jakies 2-3 tygodnie bede wymienial olej to moze sie zdecyduje to dam znac co i jak.
Wymieniłem na olej Castrol Edge 0W30 TurboDiesel. Olej niemiecki, w Polsce nie oferowany przez Castrola. Dałem na allegro 189 zł za 5l. Zupełnie inny silnik. Zero jakichś dziwnych wibracji, przy każdych obrotach spokojna, cichutka praca. Cudo! Polecam.
wow
dexos2 kosztuje 100zl za 5l...
gdzies cos obilo mi sie o uszy ze ktos wspomina ze ktos mu powiedzial ze ktos wie ze ktos wspominal ze dexos to elf... czy to prawda?
dandi pisze:kicaj napisał/a:
tanszy nie jest bo za przesylke trzeba zaplacic... a wtamtyej aukcji wysylka za free
wysyłka free bo wliczona w cenę oleju
a ten co przedstawiłem po doliczeniu kosztów i tak jest parę złotych tańszy
na jedno wychodzi...
a o pare zl nie ma powodu sie klocic...
w kazdym badz razie nie zmienia to faktu ze olej oryginalny opla jest tanszy od rynkowych...