Zafira A - Jakie głośniki? Gdzie? Montaż - demontaż
Moderator: Sebu$
-
BajBus
- Samer
- Bywalec
- Imię: Darek
- Auto: 1.8 140 KM
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zasada nr 1. Przeczytaj instrukcję obsługi radia ...
Wszystko działa jak powinno. Smiać mi się chce. Znajomy oświecił mnie że w przycisku wyłączania radia jest również funkcja balansu lewa -> prawa strona. Podczas wyciągania przypadkowo wcisnąłem funkcję balansu
Pół auta rozebrane .....
PS
Można się śmiać
Wszystko działa jak powinno. Smiać mi się chce. Znajomy oświecił mnie że w przycisku wyłączania radia jest również funkcja balansu lewa -> prawa strona. Podczas wyciągania przypadkowo wcisnąłem funkcję balansu
Pół auta rozebrane .....
PS
Można się śmiać
-
dzarko
Może ktoś to ćwiczył. Mój samochód ma fabrycznie 6 głośników, ale w tylnych drzwiach jest miejsce także na wysoko tonowe. Czy można to jakoś w miarę prosto dołożyć? Jaka to robota byłaby? Dałby sobie laik radę?
-
darkp1
-
darkp1
-
kwazaar
dokładnie jak pisze darkp1
montowałem kiedyś z tyłu w ZA i podpinałem się pod dolne głośniki
kup tylko oryginelne tweetery GM, żeby pasowały na wcisk - jest tego trochę na allegro i w miarę tanie. np tu komplecik:
http://www.allegro.pl/item1039719223_10 ... _i_gm.html
montowałem kiedyś z tyłu w ZA i podpinałem się pod dolne głośniki
kup tylko oryginelne tweetery GM, żeby pasowały na wcisk - jest tego trochę na allegro i w miarę tanie. np tu komplecik:
http://www.allegro.pl/item1039719223_10 ... _i_gm.html
-
dzarko
-
kwazaar
ja się po prostu wlutowałem w kable od dolnych głośników i tyle - działało
mówiąc o kondziorku masz na myśli wtyczki? Ja kupiłem razem z tweeterami w zestawie. Były wtyczki i po jakieś 10 cm kabelków...
mogę pomóc w montażu jeśli chcesz - zapraszam do Ursusa
. Tylko u mnie teraz z czasem krucho - wyjeżdżam w piątek i wracam w następną niedzielę.
Jeśli poczekasz możemy się umówić za jakieś 2 tyg. W razie coś pisz na PW.
mówiąc o kondziorku masz na myśli wtyczki? Ja kupiłem razem z tweeterami w zestawie. Były wtyczki i po jakieś 10 cm kabelków...
mogę pomóc w montażu jeśli chcesz - zapraszam do Ursusa
Jeśli poczekasz możemy się umówić za jakieś 2 tyg. W razie coś pisz na PW.