Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
O oponkach na zimę masz tu: OPONY ZIMA dość sporo informacji.
Grzesiek pisze:Ktos poradzi?
Mam takie opcje:
- Michelin pattnern Profil WinterMAXX - firma dobra oponki nie znam
- CONTINENTAL BARUM - samo Continental OK, napis Barum nie pasuje, to chyba inna firma, jak już to Conti TS830
- YOKOHAMA 91V - nie miałem doświadczenia z tą firmą
Czekam na opinie i z gory dzieki za wszelkie informacje.
ps. ceny sa bardzo dobre w UK, jak ktos chce to moge mu kupic...
POLECAM GoodYear UG 7+ lub UG 8 - nowość
Ostatnio zmieniony 22 paź 2011, 18:19 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy na felgę 6" x 15 z ET43 wejdzie opona 195/65/15? Chodzi mi generalnie o to ET... Teraz znajduje się na niej opona 175/65/15 (zalecana przez producenta, a max producenta to 185/65/15)...
ET nie ma nic (albo prawie nic) do rozmiaru opony, ponieważ odnosi się do konstrukcji samej felgi - wg tej tabeli felga, o którą pytasz jest zalecaną do tej opony, nie jest natomiast wymieniony rozmiar opony jaki, jak piszesz jest na niej obecnie
Witam
Chciałem do swojej Zośki 1,9 cDTI 100KM kupić felgi na zimę. Myślę o używanych alusach znalazłem na allegro ET35 7,5x16, mam opony zimowe 205/55, a obecnie felgi orginalne ALU 6,5X16 ET37. Czy takie felgi będą odpowiednie.
Koledzy w poniedziałek zmieniałem koła na zimowe, i wszytko ładnie pięknie, ale w tylnym prawym kole jedna z 5 śrub kręci się wkoło, cały czas z lekkim oporem ale nie daje się dokręcić - używam oryginalnego klucza z zafiry . zerwany gwint? co z tym zrobić..?