[A] [B] [C] Jaki olej do diesla/benzyny ?
Moderator: Mariusz
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
mario_79
Koledzy zbliża się wymiana w mojej Zośce Z18XER. Rok temu założyłem długi filtr Knechta i olej Motula X-Clean 0w40 a koła ZFR jak klapały tak klapią z rana nadal jak jest ciepło.
CO teraz założyć? Filtro OK wiem 10 cm. Ale jaki olej z przyzwoitych i niekoniecznie barbarzyńsko drogich bo na tym Motulu różnicy nie zauważyłem.
CO teraz założyć? Filtro OK wiem 10 cm. Ale jaki olej z przyzwoitych i niekoniecznie barbarzyńsko drogich bo na tym Motulu różnicy nie zauważyłem.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2017, 22:07 przez mario_79, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mario_79
-
spider-tourer
-
To_mek
-
tomek evo
Ciekaw a alternatywę masz w postaci Neste City Pro 5W40 (moim zdaniem lepszy olej niż toptec 4100). U Siebie w mieście masz przedstawiciela marki Neste na Polskę www.olejeklimowicz.pl. Powołaj się na mnie i poproś o rabat.To_mek pisze:Witam,
zbliża się u mnie wymiana oleju, obecnie zalany Liqui Moly Top Tec 4100 5w40. Zostać przy tym czy macie może jakaś inną ciekawa alternatywę? Pozdrawiam
-
Skasowany użytkownik 24733
Witajcie,
kupiłem niedawno Zafirę. Chciałbym kupić olej na na dolewkę. Właściciej mówił, że jeździł na tym
Mobile Super Diesel 10W40.
Nie wiem czy coś do znaczenia ma to "Diesel" na oznaczeniu oleju. Kupić to samo czy polecacie coś zamiennego?
Moje auto to benzyna 1.8.
kupiłem niedawno Zafirę. Chciałbym kupić olej na na dolewkę. Właściciej mówił, że jeździł na tym
Mobile Super Diesel 10W40. Nie wiem czy coś do znaczenia ma to "Diesel" na oznaczeniu oleju. Kupić to samo czy polecacie coś zamiennego?
Ostatnio zmieniony 16 paź 2017, 13:05 przez Skasowany użytkownik 24733, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
guzik_Darek, poczytaj posty wstecz w temacie i będziesz wiedział co polecają użytkownicy 
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Mateusz, ale pytanie jest o dolewkęMat86radom pisze:guzik_Darek, poczytaj posty wstecz w temacie i będziesz wiedział co polecają użytkownicy
guzik_Darek pisze:.... Chciałbym kupić olej na na dolewkę. Właściciej mówił, że jeździł na tym
Obrazek Mobile Super Diesel 10W40.
Nie wiem czy coś do znaczenia ma to "Diesel" na oznaczeniu oleju. Kupić to samo czy polecacie coś zamiennego?
i czy taki olej można lać do benzyny
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Mój błądBodek pisze:Mateusz, ale pytanie jest o dolewkęMat86radom pisze:guzik_Darek, poczytaj posty wstecz w temacie i będziesz wiedział co polecają użytkownicy
guzik_Darek pisze:.... Chciałbym kupić olej na na dolewkę. Właściciej mówił, że jeździł na tym
Obrazek Mobile Super Diesel 10W40.
i czy taki olej można lać do benzyny