Takie paragony to można zbierać Byle nie te z terminem płatności 7 dniRafoooo pisze:Mania zbierania paragonów ... mam to samo
[B] - fredas - i jego zocha 1,9cdti 120km 2007/8
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dzisiaj miałem okazję przejechać się szwagra Astrą F było minus 11 i ku mojemu zdziwieniu po przejechaniu ok4km już było cieplutko a temperatura oscylowala na poziomie 90/95 stopni . We wtorek bylem w Szczecinku i tak dla zasady test mode i sprawdzałem wskazania temp płynu . Raz tylko przekroczyło 80* a temperatura zew była- 5/6* . Myślę sobie ach zimno i tak musi być trasa tam i z powrotem 200km ale po dzisiejszym przejeździe szwagra Asią osłupiałem czyżby kolejny wydatek
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
No to coś Zosia oziębła. Pewnie termostat. Powinno choć raz przekroczyć z 88*C bo taka jest temperatura otwarcia termostatu w tym silniku.
Mój ma 84*C a już prawie kupiłem drugi tylko pojeździłem z elmem i przekroczyło raz 84 a potem utrzymywało się w przedziale 80-84. Stwierdziłem że to normalne i kupiłem osłonę pod silnik i wahnięcia są około 2*C.
Mój ma 84*C a już prawie kupiłem drugi tylko pojeździłem z elmem i przekroczyło raz 84 a potem utrzymywało się w przedziale 80-84. Stwierdziłem że to normalne i kupiłem osłonę pod silnik i wahnięcia są około 2*C.
- fredas
- Zafiromaniak
No wszystkie systemy ok tylko ta temperatura jest jakiś sposób żeby to jakoś sprawdzić tak żeby mieć 100% pewności
Ostatnio zmieniony 09 lut 2017, 21:20 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Takie coś znalazłem trochę o sprawdzeniu temperatury jest. Stara metoda to do gara go i obserwacja z termometremfredas pisze:No wszystkie systemy ok tylko ta temperatura jest jakiś sposób żeby to jakoś sprawdzić tak żeby mieć 100% pewności
- fredas
- Zafiromaniak
Dzisiaj trasa 50 w jedną stronę i powrót po postoju ok 30 min test mode na temperaturę i po przejechaniu 12 km osiągnął 80* po czym temp.spadla do 75*i powoli rosła oscylowala na poziomie 78*/79* raz tylko przekroczyło 80* temp zewnętrzna-5/7* dodatkowo starałem się trzymać obroty na poziomie ok 2500 i nic nie mogę z tego wywnioskować :>
Tego testu z wężem nie robiłem z braku czasu
Tego testu z wężem nie robiłem z braku czasu
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
Ile stopnie masz ustawione w kabinie
Sprawdź rurę od termo i będzie wiadomo
Ostatnio zmieniony 10 lut 2017, 21:15 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- fredas
- Zafiromaniak
ja jestem zimnolubny 19* a rułe spawdzę jutro jak wytrzeźwieję olaboga jaka petaraBodek pisze:Ile stopnie masz ustawione w kabinie
Wnioskując po tym,że silnik wolno się rozgrzewa, domniemam,że termostat się zaciął i jest półotwarty.
chyba dobrze gadasz trza Ci polać
Ostatnio zmieniony 10 lut 2017, 21:38 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.