Język ojczysty w BC

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
ReeTou

#76 Post autor: ReeTou »

Czyli co.. trzeba kupic radio wyswietlacz i panel klimy od aura z pl wersja jezykowa tak ?
kuros

#77 Post autor: kuros »

Witam,
Mam Zafirę z 2008 roku, z kolorowym wyświetlaczem, chciałbym wgrać do niej polskie menu, jak narazie udało mi się wrzucić mapę Polski, natomiast do spolszczenia potrzebuje po pierwsze sprawdzić wersję softu ( nie wiem która to data w menu diagnostycznym,HW,SW? czy w audio?) a po drugie jakiś pewny plik ze spolszczeniem, na projektnavi próbowałem ale nie ma z nimi kontaktu. Pomożecie?

Z góry dzięki
Mawerix

#78 Post autor: Mawerix »

Może poczytaj pen temat --> viewtopic.php?f=20&t=49
kuros

#79 Post autor: kuros »

Nie ma tam niestety informacji na ten temat, chodzi mi o to czy akurat w moim przypadku da rade spolszczyc menu i czy ktos ma sprawdzony plik do tego
Mawerix

#80 Post autor: Mawerix »

Jak niema informacji, jeśli nie masz PL to nie będziesz mieć bez wymiany modułów.
kuros

#81 Post autor: kuros »

Chodzi o spolszczenie nawigacji to co zrobił Wołek... Która pozycja mówi o wersji oprogramowania aktualnego u mnie w Zafirze i czy ktoś ma ten plik, nie chce ściągać z neta czegoś żeby mi nie rozwaliło całkowicie radia
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#82 Post autor: Bodek »

kuros pisze: 09 lut 2018, 17:37 Chodzi o spolszczenie nawigacji to co zrobił Wołek... Która pozycja mówi o wersji oprogramowania aktualnego u mnie w Zafirze i czy ktoś ma ten plik, nie chce ściągać z neta czegoś żeby mi nie rozwaliło całkowicie radia
Wersja:

Obrazek

Poczytaj ten temat: viewtopic.php?p=206917
kuros

#83 Post autor: kuros »

Bodek pisze: 09 lut 2018, 21:29
kuros pisze: 09 lut 2018, 17:37 Chodzi o spolszczenie nawigacji to co zrobił Wołek... Która pozycja mówi o wersji oprogramowania aktualnego u mnie w Zafirze i czy ktoś ma ten plik, nie chce ściągać z neta czegoś żeby mi nie rozwaliło całkowicie radia
Wersja:

Obrazek

Poczytaj ten temat: viewtopic.php?p=206917
Dzięki, u mnie przy HW jest data z 2008 roku ale widze ze komus sie udalo i takie spolszczyc
Mazur

#84 Post autor: Mazur »

Starałem się przeszukać to forum jak tylko się da, ale odpowiedzi która rozwiała moje wątpliwości nie znalazłem ( może to efekt totalnego nie bycia do końca w temacie ) :)

Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób ASO sprawdza czy do komputera można wgrać polskie manu. Chcą za to 50 zł plus koszty dojazdy, a może jest jakiś inny prosty sposób i ktoś z was może mi pomóc. W liście języków jest Angielski, Hiszpański, Duński... Polskiego jednak brak :oops:
Szybki

#85 Post autor: Szybki »

Witam, od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry 2008 model po Face Liftingu 1.8 z radiem fabrycznym CD 70 Navi (kolorowy wyświetlacz). Problem polega na tym iż nie posiadam polskiego menu a niestety z racji tego iż jestem strasznie leniwy nie przyswoiłem innego języka niż polski (na poziome komunikatywnym). Próbowałem szukać w google ale nic mądrego nie znalazłem. Podejrzewam że nie jeden z was (a teraz już z nas) miał taki problem. Czy jest jakieś rozwiązanie? Na nawigacji mi nie zależy ponieważ i tak korzystam ze smartfona ale polskie menu było by miło widzieć.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#86 Post autor: Sebu$ »

Mawerix pisze: 08 lut 2018, 18:09 Może poczytaj pen temat --> viewtopic.php?f=20&t=49
Czytałeś ten temat ?
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:
Szybki

#87 Post autor: Szybki »

tak, przeczytałem ten temat, ten który podałeś i jeszcze chyba z 5 innych. Jedni piszą że się da, za 3 wypisy że się jedna nie da, że turecki i w ogóle. Bardziej miałem nadzieje na osobę której się to udało i podeśle w miarę mądrą i 100% instrukcje.
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Oznaczenie silnika: Z18XER

#88 Post autor: janekW67 »

Szybki pisze: 04 wrz 2019, 12:05 Witam, od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry 2008 model po Face Liftingu 1.8 z radiem fabrycznym CD 70 Navi (kolorowy wyświetlacz). Problem polega na tym iż nie posiadam polskiego menu a niestety z racji tego iż jestem strasznie leniwy nie przyswoiłem innego języka niż polski (na poziome komunikatywnym). Próbowałem szukać w google ale nic mądrego nie znalazłem. Podejrzewam że nie jeden z was (a teraz już z nas) miał taki problem. Czy jest jakieś rozwiązanie? Na nawigacji mi nie zależy ponieważ i tak korzystam ze smartfona ale polskie menu było by miło widzieć.
Pozdrawiam
Niestety, Kolego , nie da się zmienić języka na jęz. polski, jedynie da się spolszczyć nawigację!

A jako paradoks, dodam jeszcze, że moje auto zostało wyprodukowane w Polsce i nie ma polskiego menu.
Oczywiście!
crazyy32

#89 Post autor: crazyy32 »

Dzień dobry !
Gdy ustawię język polski w Zafirze (radio CD30 MP3) to po jakimś czasie ustawia się na niderlandzki. Nie wiem jaka może być tego przyczyna więc może tutaj mi ktoś pomoże. Mówię od razu, że język polski jest wgrany w radiu. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :)
Dzisiaj zauważyłem, że język niderlandzki (holenderski) włącza się z oryginalnego kluczyka np. przy otwieraniu auta, oraz odpalaniu go, a gdy otworze drzwi drugim kluczykiem to jest język polski.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2020, 20:33 przez crazyy32, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oki
Mieszkaniec
Imię: Darek
Auto: Zafira B 2.0 Panorama
Oznaczenie silnika: Z20LER
#90 Post autor: oki »

Też walczyłem z j.PL radio DVD 90 oczywiście z kolorowym wyswietlaczem. Po zmianie języka w oprogramowaniu był PL aż do chwili gdy cała elektronika się nie uśpiła czyli jakieś 20min po wyłączeniu zapłonu. Zachowuje się tak jak by ustawienia nie były zapisywane w pamięci na stałe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”