Sprawdź przewód gumowy od IC do przepustnicy a w najgorszym przypadku dokładniej obejrzyj IC.
P.S. IC to intercooler jak "cuś"
kolega najprawdopodbniej egr ...typowe objawy...i typowy błąd. Wyczyść lub kup nowy i po kłopocie.prymus pisze:witam ponownie, dzisiaj jak jechałem na kopmputer, wyłapałem podwyższone spalanie na biegu jałowym, no i sukces udało mi się wypalić dpf-a, lampka od świec zgasła, podpieliśmy kompa, nasycenie 18% i rzeczywiście był jakiś błąd przepływu spalin, ale zresetowano wszystkie błędy i dalej w drogę, po 5km znowu się zapaliła lampka kontrolna silnika, poza tym beznadziejnie się zbiera, ciężko ruszyć, dopiero przy 3000 obr. dmuchnie czarnym dymem i dostaje kopa, pod domem sprawdziłem błędy i były dwa:
ECM-227911
124.1-143073
pomożecie i tym razem?, jestem z Radomia, może ktoś mógłby polecić kogoś kompetentnego w okolicy, kto rozwiązałby mój problem?
Twój problem nie nadaje się już do tego tematu,bo robi się bałagan.Błąd P2279 to nieszczelność w układzie dolotu.Sprawdź przewód gumowy od IC do przepustnicy czy jest szczelny ,następnie należałoby sprawdzić zawór EGR...jeśli to nie pomoże to trzeba sprawdzić szczelność IC.prymus pisze:witam ponownie, dzisiaj jak jechałem na kopmputer, wyłapałem podwyższone spalanie na biegu jałowym, no i sukces udało mi się wypalić dpf-a, lampka od świec zgasła, podpieliśmy kompa, nasycenie 18% i rzeczywiście był jakiś błąd przepływu spalin, ale zresetowano wszystkie błędy i dalej w drogę, po 5km znowu się zapaliła lampka kontrolna silnika, poza tym beznadziejnie się zbiera, ciężko ruszyć, dopiero przy 3000 obr. dmuchnie czarnym dymem i dostaje kopa, pod domem sprawdziłem błędy i były dwa:
ECM-227911
124.1-143073
pomożecie i tym razem?, jestem z Radomia, może ktoś mógłby polecić kogoś kompetentnego w okolicy, kto rozwiązałby mój problem?