[B] dzienne światła LED

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
ronin

#76 Post autor: ronin »

No i jest git. Trza było tylko kupić przekaźnik :driver:

pioter1

#77 Post autor: pioter1 »

tez sie zastanawiam nad swiatlami dziennymi i znalazlem stronke helli sprzedaja do astry H juz nawet razem z blendami do halogenow(z tego co wiem blendy do astry H sa takie same jak do zafirki B). 150 euro caly komplet i wszystko chula i czlowiek sie cieszy.

pioter1

#78 Post autor: pioter1 »

astra h niestety ma inne blendy .czy moze ktos z kolegow juz montowal swiatla dzienne w standardowe halogeny chodzi mi czy moze ktos ma dane swiatel co pasuja w otwory po swiatlach halogenu.

Przemcio

#79 Post autor: Przemcio »

Witam :>
Do 2007 jest więcej miejsca przy halogenach i zobacz http://day-light.pl/index.php?page=produkty , Mają płaskie i okrągłe . Ja mam halogeny ( mniej miejsca bo Zosia B lift ) i Day Lighty i jest piko-bello :lol:

Anony Mous

#80 Post autor: Anony Mous »

Przemcio zrób fotki i wrzuć na forum

M@rio

#81 Post autor: M@rio »

Przemcio pisze:Ja mam halogeny ( mniej miejsca bo Zosia B lift ) i Day Lighty i jest piko-bello :lol:
myślałem o czymś takim ale nie mam pojęcia w jaki sposób można zamontować w atrapę po FL (bez otworu na halogeny)
myślałem o czymś takim aby kupić 2 atrapy z otworami na halogen i dać okrągłe

- daj Przemcio jakąś fotkę jak jest u Ciebie
pozdr

ronin

#82 Post autor: ronin »

Flakun pisze:
Przemcio pisze:Ja mam halogeny ( mniej miejsca bo Zosia B lift ) i Day Lighty i jest piko-bello :lol:
myślałem o czymś takim ale nie mam pojęcia w jaki sposób można zamontować w atrapę po FL (bez otworu na halogeny)
myślałem o czymś takim aby kupić 2 atrapy z otworami na halogen i dać okrągłe

- daj jakąś fotkę jak jest u Ciebie
pozdr
Proponuję przejrzeć cały wątek - DRL 507 mam zamontowane w zaślepkach :lol:

M@rio

#83 Post autor: M@rio »

ronin pisze:Proponuję przejrzeć cały wątek - DRL 507 mam zamontowane w zaślepkach :lol:
przejrzałem i masz zaślepki przed FL a ja mam po FL i wyglądają nieco inaczej

ja mam takie
Obrazek

ronin

#84 Post autor: ronin »

Flakun pisze:
ronin pisze:Proponuję przejrzeć cały wątek - DRL 507 mam zamontowane w zaślepkach :lol:
przejrzałem i masz zaślepki przed FL a ja mam po FL i wyglądają nieco inaczej
ja mam takie
Obrazek
Wielkiej różnicy nie ma - trzeba wyciąć dziurę tyle że nie ma szczelin więc trochę trudniej się wpasować coby symetrycznie po obu stronach było ;)
Poza tym wygląda mi na to że po lifcie zaślepki nie są już tak skośnie względem zderzaka a więc łatwiej będzie tak ukryć lampy żeby świeciły na wprost i jednocześnie nie wystawały.

pioter1

#85 Post autor: pioter1 »

a ma ktos stronke na komplet helli do Zafiry ,na poczatku kolega pisal ze takowe sa ja znalazlem hella ale do astry h nawet sprzedaja z kratka

http://b2c.hella.com/b2c_hella/b2c/init ... 000A089C70

a gdzie do zoski

M@rio

#86 Post autor: M@rio »

ronin pisze:Wielkiej różnicy nie ma - trzeba wyciąć dziurę tyle że nie ma szczelin więc trochę trudniej się wpasować coby symetrycznie po obu stronach było ;)
sporo trudniej - dlatego zastanawiałem się nad zmianą zaślepek i okrągłymi (tylko że okrągłe nie mają już takiego ładnego efektu).
Dlatego mam nadzieję że Przemcio zrobi foto i pokaże jakie rozwiązanie ma w swojej po FL

Anony Mous

#87 Post autor: Anony Mous »

a te okrągłe spasują w miejsce halogenów?

M@rio

#88 Post autor: M@rio »

powiem że nie wiem (te okrągłe aż tak mi się nie podobają i tylko na taki pomysł wpadłem bez żadnych przymiarek) one maja średnicę koło 9 cm
a jaka jest średnica halogenu?
ale chyba nieco więcej
Obrazek
no i cena jednej atrapy sięga ok 80 zł

Przemcio

#89 Post autor: Przemcio »

Flakun gdzie to nabyłeś ? Obiecuje zdjęcie jak to jest w mojej :> Zapewniam pomimo lekkiej demolki jest OK :lol: aaaa polecam osram NBP H3 w halusy , świecą jak słoneczko

M@rio

#90 Post autor: M@rio »

nie no jeszcze nie nabyłem na alledrogo są

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”