Jesli chcecie czyścic wtryski , wlewanie L.Moly do paliwa oczywiście pomaga jednak wymaga czasu , kilka dni temu byłem u mechanika i widziałem co robił
1) Odkręcił filtr paliwa
2) wyjął filtr
3) odessał paliwo , strzykawką
4) wsadzili nowy filtr
5) zalali filtr płynem do czyszczenia wtrysków jakiś wynalazek
nie wiem co to było , ale mechanik powiedział ze Liqui Moli spokojnie da rade ..
włączył silnik ...przygazowując silnik pochodził z 15 minut ...
na tutaj znalazłem coś takiego , koleś podłączył rurki bezpośrednio do pojemnika z płynem .
TUTAJ ZOBACZCIE COS PODOBNEGO
[ Dodano: Sob Maj 21, 2011 05:46 ]
imalas pisze:Zamiast kupować beczkę detergentu, to można dolać (1 lub 2 opakowania) do prawie pustego baku 3-5 litrów paliwa i stężenie będzie zbliżone do tych z urządzeń, co podłącza się zasilanie i powrót do pojemnika z tym detergentem.
jak zrobisz w ten sposób to Ci zassie cały syf , zalewając nowy filtr paliwa tak jak to robił Mechanik nic nie powinni się stać ... Trzeba uważać jednak jak ze wszystkim aby układ się nie zapowietrzył
[ Dodano: Sob Maj 21, 2011 05:48 ]
imalas pisze: Skuteczniejsze działanie można też osiągnąć zalewając filtr paliwa np.podczas wymiany. Podłączenie do powrotu paliwa w Zafirce jest kłopotliwe. Po czyszczeniu detergentem obowiązkowy dodatek smarujący i dolewka do pełnego baku ...proste?
Sorki dopiero teraz to zauważyłem ... hahahah