SD72 - 1.8 Z18XE ,125KM, 2000 automat
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Prace z kamera cofania praktycznie dobiegaja konca
Wszystkie kabelki zostaly przeprowadzone ,zaczepione, zrobione testy, wszystko pozamykane , jestem w klapie bagaznika i czekam na kamerke docelowa
Pare fotek po testowych probach....( kamera testowa uczepiona do listwy klapy bagaznika)
Wiec odleglosci i podobne sprawy zwiazane z liniami (zielone ,zolte, czerwone ) na ekranie sa narazie niesprecyzaowane
Cdn.
Wszystkie kabelki zostaly przeprowadzone ,zaczepione, zrobione testy, wszystko pozamykane , jestem w klapie bagaznika i czekam na kamerke docelowa
Pare fotek po testowych probach....( kamera testowa uczepiona do listwy klapy bagaznika)
Wiec odleglosci i podobne sprawy zwiazane z liniami (zielone ,zolte, czerwone ) na ekranie sa narazie niesprecyzaowane
Cdn.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2017, 16:00 przez SD72, łącznie zmieniany 3 razy.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wiecie co jest najlepsze? Dopóki w wojsku nie nauczyłem się jeździć na "lusterka" miałem trudności z cofaniem, potem już lepiej do tyłu jeździłem (po dziś dzień ) niż do przodu i śmiałem się z ludzi, którzy montowali jakieś czujniki... Kupiłem Zafirę z czujnikami fabrycznymi i dziś nie chcę słyszeć o aucie bez nich... hehehe, podejrzewam, że jeżeli skusiłbym się na kamerkę cofania powiedziałbym to samo co kilka lat temu
Sylwek, dobry gadżet... ogólnie wszystko co poprawia bezpieczeństwo i ewentualnie komfort jest dobre i warte $ i pracy!. Tak trzymaj
ps. kamerka ma jedną ogromną przewagę nad czujnikami - jak dziecko wyleci Ci za auto podczas cofania, reakcja będzie kilka razy szybsza
Sylwek, dobry gadżet... ogólnie wszystko co poprawia bezpieczeństwo i ewentualnie komfort jest dobre i warte $ i pracy!. Tak trzymaj
ps. kamerka ma jedną ogromną przewagę nad czujnikami - jak dziecko wyleci Ci za auto podczas cofania, reakcja będzie kilka razy szybsza
a nie lepiej byłoby zastosować jakieś ledy, które będą także świecić w odbłyśnik? wykorzystasz więcej światła moim zdaniem, bo tak to tylko będą świecić tylko te 3 diody z czoła i to chyba niewiele więcej światła da za autem, co myślisz?Sebu$ pisze:i stanie się jasnośćbazyliszek72 pisze:Skoro pracuje nad cofaniem to pomyslalem o nowych zarowkach
- SD72
- Zafiromaniak
kacza1982 pisze:a nie lepiej byłoby zastosować jakieś ledy, które będą także świecić w odbłyśnik? wykorzystasz więcej światła moim zdaniem, bo tak to tylko będą świecić tylko te 3 diody z czoła i to chyba niewiele więcej światła da za autem, co myślisz?Sebu$ pisze:i stanie się jasnośćbazyliszek72 pisze:Skoro pracuje nad cofaniem to pomyslalem o nowych zarowkach
Zarowka posiada wiecej led , nie tylko trzy czolowe
Jest ich w sumie 9 szt. z ciekawym odblysnikiem
Koledzy Wojti http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... start=1500 i chabretti http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... art=60maje maja je w swoich samochodach
Ostatnio zmieniony 30 maja 2017, 15:31 przez SD72, łącznie zmieniany 3 razy.
- SD72
- Zafiromaniak
Wiec bylem wymienic zarowki od wstecznego
Dla mnie sa za***iste
Mialem wczesniej inne ledowe ale to naprawde swieca swietnie
- wygladaja w kloszu +
- swiatlo na odleglosc (mimo testow w dzien) +
- swiatlo super rozproszone po calym odblysniku +
Mam nadzieje ze beda w miare zywotne
Fotki jakie moge , bo naprawde jak ktos nie zalozy u siebie to sie nie przekona
Lewa nowa, Prawa stara i tylko Lewa
Dodam jeszcze ze testowalem w przeciwmglowych (czerwony klosz) i totalna lipa ,tylko do zastosowania z bialym (przezroczytym)
Cdn
Dla mnie sa za***iste
Mialem wczesniej inne ledowe ale to naprawde swieca swietnie
- wygladaja w kloszu +
- swiatlo na odleglosc (mimo testow w dzien) +
- swiatlo super rozproszone po calym odblysniku +
Mam nadzieje ze beda w miare zywotne
Fotki jakie moge , bo naprawde jak ktos nie zalozy u siebie to sie nie przekona
Lewa nowa, Prawa stara i tylko Lewa
Dodam jeszcze ze testowalem w przeciwmglowych (czerwony klosz) i totalna lipa ,tylko do zastosowania z bialym (przezroczytym)
Cdn
Ostatnio zmieniony 02 cze 2017, 17:45 przez SD72, łącznie zmieniany 3 razy.