więcej nie mam
Dodano po 1 minucie 32 sekundach:
nie wiem dokładnie który plik z softem ściągnąć - próbowałem stabilną, eksperymentalną, ze strony którą podałeś i nic
ja nie śpię... nie dajecie mi spać
wszystko jest opisane na samym początku tematu, ale powtórzę:Patryqo pisze: Też bym chciał wiedzieć czy mając licencje na ecu info będę miał z a automatu parametry klimy, czy muszę to dokupić. Bo póki co to trochę to nie jasne.
nowy stabilizator to był dobry pomysł. Pierwsze 10 sztuk (na próbę) była dobrym pomysłem, ale potem kupiłem nową partię stabilizatorów i te musiały być jakieś trefne, bo chyba wszystkie do mnie wróciły... co ciekawe w domu, pod zasilaczem, nawet pod dużym obciążeniem, grzały się, ale działały prawidłowo, natomiast w aucie - padały przy okazji paląc procesor.lordvajrus pisze:A więc tak dwa pierwsze moduły padły z chwilą podłączenia do auta nie było żadnej reakcji nic się nie wyświetlało, ale za to z komputerem z miłą chęcią współpracowały można było je aktualizować bawić się ustawieniami, ale co z tego winą okazał się wadliwy stabilizator napięcia.
moduł sprzętowo był sprawny, choć nie dawał znaku życia - zaprogramowałem go na nowo programatorem i wszystko działa. Wygląda na to, że firmware się wysypał... ale dlaczego, to tego nie wiem niestetylordvajrus pisze:co było przyczyną niestety jeszcze nie wiem Łukasz pewnie nie miał czasu sprawdzić, co się z nim stało
celowo dostałeś ubogą, abyś sprawdził sprzęt, a nie dodatki do niego (pisałem Ci już o tym dlaczego)... a to było 2 tygodnie temu i jeszcze się nie odezwałeś. Jak już wszystko będzie ok, podeślij mi numer seryjny modułu, dostaniesz odpowiednią licencjęlordvajrus pisze:licencja coś uboga się zrobiła przypominam się tobie Łukaszu
wszystkie moduły mają takie same wtyczki i nikt problemu nie miał... myślę, że po prostu Twoje gniazdo jakieś luźne może być i coś "nie styka". skoro przedłużka pomogła, to myślę, że to właśnie było powodem.lordvajrus pisze:jeżeli chodzi o współpracę z autem to powiem tak działa, ale trzeba mocno docisnąć moduł do wtyku OBD2, aby zadziałał jakby miał za krótkie wtyki czy co zdarzało się,