[A] Domykanie szyb z pilota
Moderator: Sebu$
-
Matys27
A ja wczoraj ostro zabrałem się za zrobienie podnoszenia szyb z pilota, kupiłem wszystko co było potrzebne zgodnie ze schematem z załączonymi fotkami z kupieniem większego kondensatora 470 uf na 25 v bo mam 4 elektryczne szybki i co sie okazało ze szybki podnoszą się do połowy i domykają się na dwa razy czyli zamknąłem dojechały do połowy..otworzyłem zamknąłem i dopiero dojechały do samej góry. Po paru godzinach zwątpiłem.... i wybrałem drugą opcję czyli zrobiłem zworkę na przewodach od strony pasażera... zajęło mi to 5 minut
szybki idealnie się domykają. 
-
Sajmon28
Napiszcie krótką instrukcję, które kabelki zewrzeć żeby działało domykanie szyb ??
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Sajmon28, na 1 str. tego tematu jest wspomniane o tych kabelkach, jednak nie zaleca się tej metody, zdecydowanie lepsza jest metoda opisana tutaj: http://www.forum.vectra-unlimited.pl/sh ... hp?t=27590 - przeczytaj cały temat i do roboty, a na pewno będziesz zadowolony
-
Sajmon28
- MieHor
- Zafiromaniak
Jak przeczytasz cały temat z podanego linka albo przynajmniej jego kilka pierwszych stron to dowiesz się - podane w temacie są przynajmniej dwa schematy i sposoby (warianty) podłączenia do płyty CZ w zależności co chcesz uzyskać: czy ma domykać szyby po pierwszym naciśnięciu czy dopiero po ryglowaniu zamków
-
budrys
jak by ktos w wawy potrzebowałpomocy do przeróbki zamykania szybek to moge pomoc, robiłem u siebie taki myk i działa bez zarzutu,
jak u siebie robiłem to zeszło mi sie 1,5h bo miałem reke w gipsie wtedy, no i zrobiłem sobie drugi układ na ryglowanie drzwi,
tak wiec, jak by ktos chciał to postaram sie pomoc
jak u siebie robiłem to zeszło mi sie 1,5h bo miałem reke w gipsie wtedy, no i zrobiłem sobie drugi układ na ryglowanie drzwi,
tak wiec, jak by ktos chciał to postaram sie pomoc
-
Sajmon28
-
ekmir
-
darkp1
- MieHor
- Zafiromaniak
ekmir, mam ZA 2,0 DTI Comfort (lekko zmodernizowaną) i fabrycznie jest tak ja napisałeś: 1 naciśnięcie na pilocie - zamykają się wszystkie drzwi, klapa bagażnika i klapka wlewu paliwa, drugie naciśnięcie na pilocie (tego samego przycisku) - ryglowanie zamków. Dodatkowo mam dorobione domykanie szyb z pilota i wraz z 1 naciśnięciem szyby jadą do góry (wariant po 2 naciśnięciu u mnie nie zadziałał)