[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
-
- Świeżak
- Model:
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Piotrek tylko zero czyszczenia polerowania szmatkami Każde dotykanie lakieru szmatkami go rysuje i zostanie pod powłoką ...Mycie karcherem i pianownicą spłukać osuszyć w garażu nałożyć powłokę i odczekać min 8 h Powodzenia i super efektu Jak chcesz to podam Ci namiary na profesjonalistę może coś podpowie
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Zmarszczki to dzisiaj dopiero znikły. Skóra na fotelu odmłodzona.
Na początku było tak.
Taki zestaw zakupiłem z firmy z Torunia która zajmuje się takimi renowacjami. Koszta nie wielkie coś około 120zł. Powinno starczyć na dwa fotele ale z tego co zużyłem to na pewno starczy na drugie tyle. A w zestawie było zmywacz, odtłuszczacz, szpachel, farba, lakier oraz gąbka do nakładania i szlifowania.
Szpachlowanie po uprzednim oczyszczeniu.
Pomalowane 4 warstwy farby.
I fotel w aucie z powrotem.
Strach był bo pierwszy raz to robiłem ale się udało i to nawet prawie nic nie widać tylko kierownica nabrała koloru równego bo perforacji już nie da rady zrobić no chyba że igłą bym nakłuwał .
Na początku było tak.
Taki zestaw zakupiłem z firmy z Torunia która zajmuje się takimi renowacjami. Koszta nie wielkie coś około 120zł. Powinno starczyć na dwa fotele ale z tego co zużyłem to na pewno starczy na drugie tyle. A w zestawie było zmywacz, odtłuszczacz, szpachel, farba, lakier oraz gąbka do nakładania i szlifowania.
Szpachlowanie po uprzednim oczyszczeniu.
Pomalowane 4 warstwy farby.
I fotel w aucie z powrotem.
Strach był bo pierwszy raz to robiłem ale się udało i to nawet prawie nic nie widać tylko kierownica nabrała koloru równego bo perforacji już nie da rady zrobić no chyba że igłą bym nakłuwał .
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Czy do ZB się nada to nie wiem bo sam robiłem idąc na żywioł albo się uda albo nie. Moim zdaniem to się powinno sprawdzić ale zawsze można napisać do gości z Torunia http://renowacjaskor.pl
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Dzisiaj pierwszy dzień kładzenia powłoki. Trochę schodzi dzisiaj 7 godz mycie, otłuszczanie i nakładanie 3 warstw powłoki. 50 ml starczyło nawet troszkę zostało. Spostrzeżenie samo nakładanie nie jest trudne podobne do woskowania ale lakier musi być bez głębszych rys i skaz bo w przeciwieństwie do wosku nie zostaną zamaskowane ale za to drobne za drapania znikają jak np. pod klamką kierowcy
przed
po
Tych rysek nie powinno być po polerce ale oczywiście komuś się nie chciało spolerować pod klamką ale całe szczęście powłoka to wyrównała.
Jutro po 12h od ostatniej warstwy muszę jeszcze położyć warstwę ochronną powłoki czy coś takiego tak było w instrukcji i kolejne min 12h zanim wyjedzie i będzie efekt końcowy ale już jestem bardzo zadowolony z efektu bo lakier jest jak lustro i bardzo gładki jak się go dotyka.
przed
po
Tych rysek nie powinno być po polerce ale oczywiście komuś się nie chciało spolerować pod klamką ale całe szczęście powłoka to wyrównała.
Jutro po 12h od ostatniej warstwy muszę jeszcze położyć warstwę ochronną powłoki czy coś takiego tak było w instrukcji i kolejne min 12h zanim wyjedzie i będzie efekt końcowy ale już jestem bardzo zadowolony z efektu bo lakier jest jak lustro i bardzo gładki jak się go dotyka.