rafant4011 pisze:jeszcze poziom ładowania(V)?
jak pokażesz mi na ekranie OP-COM/Tech o które konkretnie pola chodzi, to zobaczę co się da zrobić
powiedz jeszcze gdzie widzisz by to umieścić (kolejna zakładka?), w jakiej formie itp to na jutro zaprezentują jakby to miało wyglądać
Do wykorzystania są dwie wolne zakładki na dole (ostatnia do będzie DPF).
Można także użyć zakładkę Opony, jesli ktoś jej nie potrzebuje. Tutaj można "wejść" do zakładki, tzn po naciśnięciu schowa się menu - będzie widać nieco więcej
rafant4011 pisze:A jak takie urządzenie zachowywało by się u kogoś kto nie posiada już DPF-u?
albo odczyta i wyświetli śmieci, albo nic nie odczyta (zależnie od sterownika silnika).
Można to dowolnie pozmieniać (można nie pokazywać zakładki DPF jeśli nie odczytał danych).Na pewno trzeba uzależnić sposób odczytu parametrów od rodzaju silnika. u siebie mam tylko Z17DTJ i z innym nie było sprawdzane
Jak nie masz już DPFu a silnik mieć go powinien... to zawsze można zmodyfikować oprogramowanie urządzenia i wywalić odczyt parametrów DPF. W założeniu i tam mam zamiar dla każdego przygotowywać własne oprogramowanie wg jego potrzeb. Niektórzy chcą mieć informacje o DPF, inni o Turbo, a jeszcze inni dane z czujników ABS
w MCU niema zbytnio miejsca na to by działało ono z każdym silnikiem i wszystkimi możliwościami jaki się da jednocześnie. Ile się da, to będzie wspólne (w każdym urządzeniu), ale dodatkowe bajery to już w konkretnym egzemplarzu.
Można zrobić panel ustawień, ale nie wiem czy ten MCU to uciągnie.