Moduł komfortu do Zafiry B

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
nynek80

#91 Post autor: nynek80 »

Da radę zrobić automatyczne zamykanie szyb po zamknięciu aut tzn szyby mamy otwarte zamykamy auto pilotem szyby same się zamykają. Druga sprawa zrobić możliwość ustawienia świateł dziennych w halogenach wiem nie legalne ale czemu nie.
LWPM
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z17DTJ
#92 Post autor: LWPM »

nynek80 pisze:Da radę zrobić automatyczne zamykanie szyb po zamknięciu aut tzn szyby mamy otwarte zamykamy auto pilotem szyby same się zamykają.
to myślę, że się da zrobić
nynek80 pisze:Druga sprawa zrobić możliwość ustawienia świateł dziennych w halogenach wiem nie legalne ale czemu nie.
jak sam zauważyłeś - jest to nie legalne, więc nie planuję się tym zajmować :)
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2017, 12:10 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Irek_S.
Bywalec
Imię: Irek
Auto: Zafira B 1.8
Oznaczenie silnika: Z18XER

#93 Post autor: Irek_S. »

LWPM pisze:nowa funkcja DPF Monitora:
  • zobacz wideo na Youtube :)
  • możliwość sterowania każdym światełkiem wewnętrznym i zewnętrznym pojazdu
  • wszystko w pełni konfigurowalne
  • do 32 różnych animacji
  • aktywacja/deaktywacja z pilota (1, 2, 3... a nawet 8 naciśnięć na pilocie :) ) lub z menu DPF Monitora
  • z tego można już w prosty sposób wyprowadzić funkcje follow-me-home, coming/leaving home, itp
  • na drodze zamiast podziękować tradycyjnie komuś awaryjnymi, możesz włączyć mu taką animację :)
PS: to na razie tylko pokaz możliwości, wymaga oczywiście dokończenia, testowania itp... ogólnie: czasu wymaga :) i chętnych na taką funkcję :)
Chcę sprawdzić, czy warto iść w tym kierunku, czy komuś się podoba ta funkcja.
Na filmiku kolejność światełek miała być nieco inna... no ale wyszło jak wyszło - to tylko test był :)
Funkcja fajna i ciekawa :)
Widzę, że moduł cały czas się rozwija, pojawiają się nowe funkcje i możliwości. I to jest super :)
Jestem zainteresowany, odezwę się niebawem na PW.
Deleted User 21664

#94 Post autor: Deleted User 21664 »

LWPM pisze:
nynek80 pisze:Da radę zrobić automatyczne zamykanie szyb po zamknięciu aut tzn szyby mamy otwarte zamykamy auto pilotem szyby same się zamykają.

I jakby jeszcze po zamknięciu lusterka się same składały a po otwarciu -rozkładały byłoby idealnie (oczywiście jeżeli ktoś ma opcję elektrycznie składanych lusterek)

Tymi patentami to i ja byłbym zainteresowany :ok:
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2017, 15:12 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
LWPM
Zafiromaniak
#95 Post autor: LWPM »

takie uzupełnienie wczorajszego postu, kilka filmików DEMO:wszystko włączane/wyłączone z pilota
Awatar użytkownika
Irek_S.
Bywalec
Imię: Irek
Auto: Zafira B 1.8
Oznaczenie silnika: Z18XER

#96 Post autor: Irek_S. »

A jak taką np. animację świateł tylnych się włącza podczas jazdy? Przyciskiem na pilocie czy można do tego "przypisać" jakiś przycisk na kierownicy lub radiu?
LWPM
Zafiromaniak
#97 Post autor: LWPM »

Irek_S. pisze:A jak taką np. animację świateł tylnych się włącza podczas jazdy? Przyciskiem na pilocie czy można do tego "przypisać" jakiś przycisk na kierownicy lub radiu?
myślałem o pozycji w menu modułu, ale można w zasadzie przypisać do tego jakiś przycisk radia (np przytrzymać MAIN przez ~3s). przycisk na kierownicy tez pewnie by się dało do tego przypisać
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2017, 09:27 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
scooter

#98 Post autor: scooter »

Czasy odprowadzania do domu będą regulowane czy tylko wl/ wyl z pilota?
A'la nie ustraszony wyglada zaj....... :lol:
LWPM
Zafiromaniak
#99 Post autor: LWPM »

Oczywiście, że czasy sa regulowane. Światła wyłączają się same po jakimś czasie, albo z pilota.
Awatar użytkownika
tOmki
Zafiromaniak
Imię: Tomasz
Auto: Zafira
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B14NET

#100 Post autor: tOmki »

Czy da się np zrobić takie ustawienie świateł żeby jednym "przyciskiem" i włączać długie i przeciwmgielne ?
Często jeżdżę nocą drogami które biegną po lasach i każde źródło światłą jest ważne, tylko jak pojawia się auto z naprzeciwka to muszę wyłączyć drogowe a potem przeciwmgielne.
ZB Obrazek
ZC Obrazek
Crazy

#101 Post autor: Crazy »

LWPM, poszło PW
LWPM
Zafiromaniak
#102 Post autor: LWPM »

Makary pisze:
LWPM pisze:
I jakby jeszcze po zamknięciu lusterka się same składały a po otwarciu -rozkładały byłoby idealnie (oczywiście jeżeli ktoś ma opcję elektrycznie składanych lusterek)
Jak bym sam miał takie cudo... to bym trochę poeksperymentował, popróbował... a tak to ciężko będzie :)
Crazy

#103 Post autor: Crazy »

W niektórych przypadkach lusterka same się składają po zamknięciu pojazdu lub podczas ryglowania, jeszcze tego nie kumam od czego to zależy.
Deleted User 21664

#104 Post autor: Deleted User 21664 »

Ja musze pamietac aby nacisnac guzik zeby sie zlozyly. Jakby to sie robilo z automatu to baja 👍
Rakuafera

#105 Post autor: Rakuafera »

Witam!
Czy to urządzenie jest dostępne dla silnika Z30DT (v6 cdti w signum)?
wersja po lifcie z 2005 roku, DVD90 jeżeli to cokolwiek zmienia.
pzdr!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”