[B] Umpero - 1.8 PB 140KM Cosmo
-
Umpero
Ewentualnie pogonię te 18stki i kupię 17stki aluminiowe. Zawsze będzie trochę lżej 
-
Umpero
Na dzisiejszym spocie była zabawa w zręczne rączki (podpięcie palnika pod wtyczkę). Po godzinie wspólnej walki koledze siwykomar udało się podpiąć lewy palnik. Do prawego jest lepszy dostęp więc poszło sprawniej.
Palniki to Bosma d1s 6000k.

A tu już efekt po podłączeniu.

Palniki to Bosma d1s 6000k.

A tu już efekt po podłączeniu.

- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
No nie wiem czy Bosma to taka dobra firma...
Ostatnio montowałem w Mondeo MK4 i jedna poświeciła ok 6 minut... Zwrot i zakup Osrama.
Jak palniki to tylko Xenarc Night Breaker Ultimate. To jest światło
Ostatnio montowałem w Mondeo MK4 i jedna poświeciła ok 6 minut... Zwrot i zakup Osrama.
Jak palniki to tylko Xenarc Night Breaker Ultimate. To jest światło
- Mariusz-czeki
- Bywalec
- Imię: Mariusz
- Auto: Alfa Romeo Giulietta TBI Veloce
- Model: Giulietta
- Oznaczenie silnika: TBI
Ja m ta ten sam model Bosmy już kilka miesięcy i świeci super.
Koła 18 dla mnie mało, mam 19 przy obniżeniu -35mm i jest super
Koła 18 dla mnie mało, mam 19 przy obniżeniu -35mm i jest super
Najlepsze auta to te które są nasze 
-
Umpero
Na razie się świecą. Naczytałem się trochę pozytywnych opinii o reklamacjach w ramach gwarancji, która wynosi 24 miesiące. Producent wymienia bez problemu jak palnik padnie.Sumik pisze: 11 mar 2019, 18:36 No nie wiem czy Bosma to taka dobra firma...
Jak palniki to tylko Xenarc Night Breaker Ultimate. To jest światło![]()
Patrzę pod kątem silnika gdzie trochę się obawiam, że ciężkie osiemnastocalowe alusy mogą być przyciężkie do silnika jaki napędza moje auto i mogą go trochę przymulić. Ale skoro na nich wyjechało auto z fabryki i jeździł na nich poprzedni właściciel to i ja je zostawię. Jakoś na początku kwietnia kupię nowe kapcie i wrzucę te alusy.Mariusz-czeki pisze: 13 mar 2019, 18:36 Koła 18 dla mnie mało, mam 19 przy obniżeniu -35mm i jest super![]()
Czy ktoś też dostaje czasem nerwicy przez czujnik deszczu?
Spadną trzy krople co 10 sekund to wycieraczki zasuwają jak szalone.
Jak cała szyba zapaćkana od kropel deszczu i leje to stoją w miejscu.
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Niestety ale czujnik deszczu żyje własnym życiem i rzadko kiedy pracuje tak jak byś chciał.Umpero pisze: 13 mar 2019, 23:05
Czy ktoś też dostaje czasem nerwicy przez czujnik deszczu?
Spadną trzy krople co 10 sekund to wycieraczki zasuwają jak szalone.
Jak cała szyba zapaćkana od kropel deszczu i leje to stoją w miejscu.
Co do felg, w końcu podjąłeś właściwą decyzję.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Czasem po prostu kropla deszczu na niego nie trafi , więc jej nie widzi i nie włącza wycieraczek. To wina kropli a nie czujnika
Czasem po prostu kropla deszczu na niego nie trafi , więc jej nie widzi i nie włącza wycieraczek. To wina kropli a nie czujnika
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Tazz
- Zafiromaniak
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
-
Umpero
Kurcze blaszka coś mi się ostatnio z elektryką chyba skopało.
Początkowo w trybie auto nie świeciły mi światła i musiałem gałkę od oświetlenia skręcać na maxa w prawo.
Później przestał mi świecić lewy palnik i myślałem, że znów się coś przepaliło, ale następnego dnia zaczął świecić.
Z tym, że teraz światła "krótkie" świecą w każdym trybie prócz świateł postojowych. Nawet jak wezmę na 0 to świecą. Wcześniej jak brałem na 0 to zewnętrzne oświetlenie się wyłączało. Dodatkowo raz na jakiś czas lewy palnik potrafi się wyłączyć. Muszę pobawić się chwilę gałką zmiany świateł i znów zaczyna działać. Teraz tylko się zastanawiam czy to ja coś skopałem gdy na przedostatnim spocie się szarpałem z wtyczką od palnika czy może po zmianie na jednym ze spotów trybu w opcomie, że w trybie "auto" palą się światła cały czas?
Początkowo w trybie auto nie świeciły mi światła i musiałem gałkę od oświetlenia skręcać na maxa w prawo.
Później przestał mi świecić lewy palnik i myślałem, że znów się coś przepaliło, ale następnego dnia zaczął świecić.
Z tym, że teraz światła "krótkie" świecą w każdym trybie prócz świateł postojowych. Nawet jak wezmę na 0 to świecą. Wcześniej jak brałem na 0 to zewnętrzne oświetlenie się wyłączało. Dodatkowo raz na jakiś czas lewy palnik potrafi się wyłączyć. Muszę pobawić się chwilę gałką zmiany świateł i znów zaczyna działać. Teraz tylko się zastanawiam czy to ja coś skopałem gdy na przedostatnim spocie się szarpałem z wtyczką od palnika czy może po zmianie na jednym ze spotów trybu w opcomie, że w trybie "auto" palą się światła cały czas?
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wiesz o tym, że jak będziesz tak nieumiejętnie kręcił gałką to taki tryb załączysz i wyłączysz.
Sprawdź kostkę przy żarniku. A może jesteś taki bogaty, że kupiłeś tańszy żarnik? Teraz trzeba kupić będzie ten droższy
Mnie np nie stać na kupowanie tanich rzeczy bo później trzeba kupować i tak lepsze
Sprawdź kostkę przy żarniku. A może jesteś taki bogaty, że kupiłeś tańszy żarnik? Teraz trzeba kupić będzie ten droższy
Mnie np nie stać na kupowanie tanich rzeczy bo później trzeba kupować i tak lepsze