[B] Podłokietnik do zafirki B

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
grzes

#91 Post autor: grzes »

"witam pytanie mam opcje z redulacja ledzwiowa tylko niema pokretła linke widac zea idzie pod plastik po prawej stronie wysratczy tylko kupic pokretło ??"

Raczej nie. Linka ma długość coś około 20-30cm i wchodzi w głąb fotela, równolegle z osią obrotu pokrętła i w nim ma swój początek. Najlepiej rozbierz tapicerkę z tyłu fotela i sobie sprawdzisz czy jest otwór pod podłokietnik i pod regulację lędźwiową. Ja do swojego zakładałem i naprawdę nie jest to trudne. Wyżej koledzy pisali i tak zrób. Szukaj kompletnego podłokietnika.
lukstar3000

#92 Post autor: lukstar3000 »

dokładnie tak jak muwi grzes linka ma dl 20 -30 cm patrzyłem na fotel pasazara jest dokladnie tak samo zrobione jak w fotelu kierowcy czyli sadze ze tak było z fabryki jestem 1 wlasciecielem w polsce auto przywiezione z fr na allegrogo znalazłem cały fotel z podłokietnikiem otwietranym
taki zamierzam założyc
lukstar3000

#93 Post autor: lukstar3000 »

znalazlem taki podlokietnik czy to jest cały komplet ? https://www.olx.pl/oferta/podlokietnik- ... d65d41eaa7
grzes

#94 Post autor: grzes »

Brakuje drabinki pod lędźwie. Reszta wygląda na kompletną
lukstar3000

#95 Post autor: lukstar3000 »

rozebrałem fotel i mam takie 3 otrowy na sruby aby przykrecic mechanizm podłokietnika chyba to jest to
Ostatnio zmieniony 25 lut 2017, 18:58 przez lukstar3000, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#96 Post autor: rafant4011 »

tak wygląda komplet z odcinkiem lędzwiowym :arrow: http://allegro.pl/opel-czesci-zafira-b- ... 32614.html , jeśli chcesz sam podłokietnik to bież ten co pokazałeś, mi tylko kolor jego nie odpowiada :mysli: jest jakiś taki "czarny"
lukstar3000

#97 Post autor: lukstar3000 »

a otym co powiecie ten otwierany z materiału https://www.olx.pl/oferta/podlokietnik- ... gZBtR.html
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#98 Post autor: rafant4011 »

lukstar3000, jest ok, oba są ok, jeśli są sprawne/niepopsute.
grzes

#99 Post autor: grzes »

lukstar3000 pisze:rozebrałem fotel i mam takie 3 otrowy na sruby aby przykrecic mechanizm podłokietnika chyba to jest to
A w środku jeszcze jedna do do przepuszczenia osi podłokietnika. Powyżej jeszcze jedna do regulacji lędźwiowej. Pewnie to jest to. Nie pamiętam już dokładnie. Kurcze, a miałem dokładne fotki z montażu.
herberrt

#100 Post autor: herberrt »

Witam może ktoś podpowiedzieć jak mogę zdemontowac podłokietnik przyczepione do bocznej części fotela kierowcy odrazu dodam że na podlokietniku mam jakaś zaslepke może to być to ? Będę wdzięczny za podpowiedzi

EDIT

Ok wielkie dzięki już wszystko wiem wygląda na to że trzeba rozebrać fotel że skóry pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 maja 2017, 15:53 przez herberrt, łącznie zmieniany 1 raz.
Flora

#101 Post autor: Flora »

Sam podłokietnik wyciągniesz bez rozbierania tapicerki. Fotel trzeba rozebrać tylko jeżeli chcesz zdemontować cały mechanizm.
czarekcw

#102 Post autor: czarekcw »

A z jakich aut pasują podłokietniki (mam na myśli otwierany, chcę zmienić bo mam zwykły rozklekotany w środku)? Astra H, Meriva A? Choć szczerze powiem, że nie widziałem w Merivie podłokietnika (i analogicznie w Corsie i Combo).
Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira B OPC 300+
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#103 Post autor: Sumik »

Ja mam taki i jestem mega zadowolony:
http://allegro.pl/podlokietnik-standard ... 83241.html
czarekcw

#104 Post autor: czarekcw »

Pasowałaby taka opcja ale ja już mam w serii podłokietnik więc rozsądniejszym rozwiązaniem jest po prostu wymiana na ori podłokieć ze schowkiem.
maria

#105 Post autor: maria »

Mój podłokietnik, zupełnie odchylił się w stronę fotela pasażera.
Podejrzewam,że powinnam zdemontować mechanizm w fotelu.
Czy ma ktoś jakieś dobre rady jak się do tego zabrać, by jak najmniej pracy przy tym było .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”