Zafira a Rowery
Moderator: Mariusz
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
Tym mnie przekonałeś, mam belki na dach do boxa, ale chciałem zamontować tam rowery i ciężko(Zośka za wysoka lub ja za niski)...Rafoooo pisze:Wydaje mi się że za tą cenę się opłaca... ... i choćby użyć go raz na trzy lata, to i tak masz już swój bagaznik
A tak jak powiedziałeś, przyda się raz na jakiś czas...
Co do klapy to one są jakoś montowane do relingów, a na klapie się wspierają... oglądałem foto i nie jest z tym tak źle, jeśli będzie psuć klapę to to naprawie i sprzedam dalej...
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Szkoda klapy. Zakładałem kiedyś w innym aucie taki na hak i klape-tragedia. Lepiej zalozyc hak i kupic taki podstawowy tylko na hak:
twinny
https://www.olx.pl/oferta/bagaznik-rowe ... d8ac25f67e
rower trzyma sie pewnie bo na kolach i pedałach.
twinny
Zafira C
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
Meriva B FL
Insignia A
Vivaro A FL,B
Vectra C FL
Corsa C
AstraG,H ,J
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Megane-1(coupe,hatchbck, kombii) , Fiat:Punto, CC,Mazda 626,Ford Transit i Taunus )
- rafant4011
- Zafiromaniak
evolution1zafir, już go kupiłem
Zrobię tak jak kolega radzi plus pewnie te pianki "rozbuduję" żeby większą płaszczyzną dolegał...
Zrobię tak jak kolega radzi plus pewnie te pianki "rozbuduję" żeby większą płaszczyzną dolegał...
Polaris pisze:W miejscu gdzie będą opierały sie podpórki na klapie podklej taśmę przeźroczystą taką ochronną do karoserii, chociaż się nie porysuje.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2017, 22:16 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Takiego to za sam wygląd bym nie założył do zafiry ... wstydził bym się jechać z takim kanciastym kawałkiem żelastwaevolution1zafir pisze:...Lepiej zalozyc hak i kupic taki podstawowy tylko na hak:
twinny
Bagażnik ma wyglądać
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- evolution1zafir
- Mieszkaniec
- Imię: EVO
- Auto: Opel Zafira C Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Takiego to za sam wygląd bym nie założył do zafiry ... wstydził bym się jechać z takim kanciastym kawałkiem żelastwa
Bagażnik ma wyglądać
Obrazek
OK, OK, dałem taki dla przykładu żeby nie niszczył sobie klapy
- Polaris
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira A Comfort
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Szczerze - po założeniu rowerów na taki kanciasty bagażnik to widać tylko belkę oświetleniową,Rafoooo pisze:
Takiego to za sam wygląd bym nie założył do zafiry ... wstydził bym się jechać z takim kanciastym kawałkiem żelastwa
Bagażnik ma wyglądać
Obrazek
Za to pasuje na każdy rower (nie ważne czy damka czy męski, duży czy mały) trzyma przede wszystkim za korbę roweru. Duża część bagażników wymaga do montażu damki dodatkowej belki zakładanej na suport i sztycę siodła. Naprawdę dobrze się trzyma oraz kosztuje ułamek ceny tego thule.
Z wad to to że nie jest uchylny, po założeniu nic nie wyjmiesz z bagażnika.
Ja osobiście woziłem na tym kawałku żelastwa kilka razy rowery i dawał radę.
Co do pianek i zabezpieczenia klapy to chodziło mi aby na klapę przykleić folię w miejscu gdzie opiera się uchwyt, np coś takiego ; http://allegro.pl/3m-scotchgard-folia-o ... 67651.html dzięki temu uchwyt będzie szurał po folii a nie po lakierze
-
- Debiutant
- Imię: Marek
- Auto: Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z18xe
A co powiecie na to https://allegro.pl/oferta/mtb-26-sklada ... 6941815365, mysle ze jak się dobrze pokombinuje to nawet 3 takie wejdą, swego czasu wiozłem dwa normalne z wypiętymi przednimi kołami, na pojedyńczym tylnym złozonym siedzeniu, z tyłu w 2 rzędzie, w średnim komforcie 2 osoby
Ostatnio zmieniony 24 lut 2019, 14:52 przez marekzegarek, łącznie zmieniany 1 raz.