Zafira A - Jakie głośniki? Gdzie? Montaż - demontaż
Moderator: Sebu$
-
darkp1
-
dzarko
-
olo018
Zobacz w tych maskownicach od swojego auta jak mniej więcej wyglądają wypustki do połączenia ,powinny być tam te wypustki ,wygląda tak jak te dwa modele mają jednakowo umiejscowione po przeciwnej stronie wejścia wtyczki to wcięcie ,a reszta to zapewne są wcięcia do montażu w różnych miejscach modeli opla.
Postaram się dziś sprawdzić jakie ja mam zamontowane w tyle ,a sam montowałem i kupiłem na szrocie ,ale nie pamiętam z jakich aut wymontowałem ,i pasują do tych maskownic tylko trzeba je odpowiednio przekręcić względem tych wcięć do maskownicy.
Postaram się dziś sprawdzić jakie ja mam zamontowane w tyle ,a sam montowałem i kupiłem na szrocie ,ale nie pamiętam z jakich aut wymontowałem ,i pasują do tych maskownic tylko trzeba je odpowiednio przekręcić względem tych wcięć do maskownicy.
-
olo018
-
rzadki
no i jak wyszło z tymi twetterami znaczy głównie chodzi mi o ilość wycięć montażowych?
bo chcę również wzbogacić auto o te 2 głośniki.
i teraz pytanie: czy kupować takie ? bo większość na allegro to te z wieloma wycięciami, a nie mam możliwości sprawdzenia w najbliższym czasie jak jest u mnie. a drugie pytanie, to czy oryginalne głośniki mają już zawarte w sobie zwrotnice, czy trzeba kupić osobno?
bo chcę również wzbogacić auto o te 2 głośniki.
i teraz pytanie: czy kupować takie ? bo większość na allegro to te z wieloma wycięciami, a nie mam możliwości sprawdzenia w najbliższym czasie jak jest u mnie. a drugie pytanie, to czy oryginalne głośniki mają już zawarte w sobie zwrotnice, czy trzeba kupić osobno?
-
Jarek 67
Oj chlopaki kombinujecie z tymi glosniczkami , a ja juz dawno mam zalozone .Czytalem ten post wczesniej i pomyslalem ze warto by bylo miec tweetery na tyle . Poszukalem na Allegro ale nie wszystkie sa orginalne , a i ceny nieraz zawyzone. Ja tam koniecznie nie musze miec nowych . Dlatego najprosciej jest chyba wymontowac glosniczek z przodu , spisac jego numer i dla pewnosci montazu tylko taki sam kupic ( 5 minut roboty) . Nie wszystko trzeba brac z Allegro. Ja pojechalem na najblizszy szrot i znalazlem od Astry ale z tymi samymi numerami . Na miejscu podlaczylem je z przodu dla sprawdzenia , zaplacilem po 10 zl za szt . i juz .Moje maja numer :GM 90 379 282 .Podlaczylem do dolnych glosnikow i dziala jak ta lala .
-
rzadki
-
rzadki
-
dzarko