[B] Indeks kodów wyświetlacza

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
chris

[B] Indeks kodów wyświetlacza

#1 Post autor: chris »

witam
zmieniłem sobie wyświetlacz na cida i mam pytanie jaki macie ideks kodów dla swoich samochodów żeby wszystko wskazywało jak należy??
można to sprawdzić wchodząc do trybu test mode (tryb serwisowy).
jak na fotce tam gdzie pisze code

http://images39.fotosik.pl/393/7fc52e88d04c30b7m.jpg

http://img201.imageshack.us/img201/9633 ... 02a.th.jpg
Ostatnio zmieniony 30 lis 2018, 19:59 przez chris, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#2 Post autor: Bodek »

Witam, u mnie jest Code: 005 Ver. 0,3
Ostatnio zmieniony 02 lis 2011, 16:37 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
kicaj

#3 Post autor: kicaj »

nie dalo sie mniejszych obrazkow??
u mnie 005 v03
chris

#4 Post autor: chris »

czy op-comem da się to zmienić ?? u mnie jest 009ver1 w opcomie u mnie nie mam możliwości zmiany na takie są tylko do wyboru takie jak na fotce??
Obrazek
kicaj

#5 Post autor: kicaj »

toc masz ostatnie pozycje na zdjeciu
shaqal

#6 Post autor: shaqal »

Czasem mozna oszukać kodowanie i połączyć się z autem z poziomu np. astry h, wtedy mamy wiecej mozliwości kodowań.
chris

#7 Post autor: chris »

próbowałem przy zalogowaniu na astrę do wyboru ten sam zestaw :(
po zalogowaniu na vectrę od 10do 15 chyba więc to nie działa ;)
shaqal

#8 Post autor: shaqal »

Jesli masz problem z zasiegiem to ustaw poprawny indeks i odłącz na chwile aku, powinno pomóc.
chris

#9 Post autor: chris »

shaqal pisze:Jesli masz problem z zasiegiem to ustaw poprawny indeks i odłącz na chwile aku, powinno pomóc.
no właśnie jaki powinien być ten poprawny index, bo niektórzy mają code 5ver 3 a je nie mogę takiego ustawić u siebie?? :(
shaqal

#10 Post autor: shaqal »

Musisz znac numer wyświetlacza i typ silnika, wtedy dobierzesz odpowiedni indeks.
chris

#11 Post autor: chris »

wyświetlacz ma oznaczenia
KS gm 13111166
shaqal

#12 Post autor: shaqal »

Spróbuj ustawic 007 01, po zmianie indeksu odłacz na chwile aku.
chris

#13 Post autor: chris »

wchodzi mi 007 i 009 oczywiście z informacją ice warning,
ale niczym się nie różnią tzn przynajmniej tyle co na wyświetlaczu widać:)
więc właśnie nie wiem który ma być i czym się różnią :( najlepsze że cid którego mam jest z zafiry z francji a nie np z astry a według poniższych tabelek pasuje tabelka od astry:(

w necie znalazłem że dla zafiry i astry:

Obrazek

Obrazek

o co chodzi z tym liniowego napięcia typu b przy astrze??
miałczyk76

#14 Post autor: miałczyk76 »

Na bank 09 :) 07 był tylko w AH z 1.7 .Po zmianie indexu nie trzeba odłączać klemy .Jak będzie zły index to ci będzie w połowie baku lub 1/4 krzyczało że nie masz paliwa i pokazywało dziwny zasięg po zatankowaniu.Spalanie będzie pokazywało OK .Index to jest ustawienie wyświetlacza pod pompę paliwa a spalanie to idzie od kompa .07 nie może być ponieważ 1.7 ma całkiem inaczej rozwiązane pompowanie paliwa i dla tego zasięg głupieje
Op- com czasem nie ma odpowiednich indexu do wyboru .Jak będziesz chciał wbić 05 bo te 09 będzie złe to daj znać na PW opiszę ci jak oszukać op-com i wbić 05 :P
pioter1

#15 Post autor: pioter1 »

potrzebowalbym kody do op-coma w zwiazku ze zlym pokazywaniem przez cid spalania np.jak mam dwie kreski pokazuje ze moge przejechac ok.400km co jest kompletna bzdura.potrzebuje jakie kody wbijacie w zakladce wyswietlacza w p comie chyba ze sie myle i trzeba wejsc w zakladke silnika.

Użyj kolego szukajki dobrze?? Już któryś raz z kolei przenoszę Twój temat.//Woytas
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 15:19 przez pioter1, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”