Mam problem z MID-em. Zocha miała przy zakupie nieoryginalne radio. Zapragnąłem mieć wyświetlanie na MID, wiec zanabyłem CDR500 (Delco). Wyjąłem stare radio a tu zonk - jakiś stały bywalec coffee shop-ów przy montażu radia odciął trzecią część wtyczki ISO (tą z kabelkami od wyświetlacza). Kabelki majtały się luzem. Nabyłem więc pojedynczą wtyczkę do sekcji wyświetlacza w gniazdku ISO w radiu, połączyłem kabelki i... wyświetlanie nie działa (muzyka z dolnych partii wtyczki ISO jest).
Sprawdziłem więc radio na luźnym wyświetlaczu od Astry I (na pająka, bo wtyk inny, ale sygnały te same) i działa wszystko.
Moje wk.... sięgnęło zenitu, podpiąłem sie do fabrycznie całej potrójnej kostki u matki w AstrzeII (ona nie ma oryginalnego radia, ale za to wtyczkę ma fabrycznie trzysekcyjną) a to moje CDR500 też nie działa (wyświetlanie oczywiście, bo muzyka jest)
Przy podłączaniu korzystałem z tego opisu.
Różnica u mnie (i u matki w Astrze też) jest taka, że zamiast brązowego, masowego cienkiego kabla jest brązowo biały, ale próbowałem też z niezależną masą i nie działa.
Czy ma ktoś z kolegów koncepcję rozwiązania tego problemu?
Może od któregoś roku zmieniono interface radia, a ja mam po prostu starsze tego samego typu?
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Wyświetlanie danych z radia na MID-zie
Moderator: Sebu$
-
Mihó
-
stanlast
Astra nie miała radia. Zafira natomiast wyjechała z radiem - tak wskazuje EPC. Po krótkim czasie miała zamontowane inne radio wraz z zestawem HF, więc podejrzewam, że mogli deaktywować. Dzięki za trop.Mihó pisze:W Astrze G jeśli nie wyjeżdżała z ori radiem z salonu, to TECHem się dezaktywowało wyświetlanie sygnału z radia.
Sprawdź, czy Twoja Zafira fabrycznie miała radio. Jeśli nie, to masz ten sam problem. Zakładam, że instalację zrobiłeś jak trzeba
Instalację raczej zrobiłem dobrze, chyba że oprócz deaktywacji pozamieniali kabelki we wtyczce w MIDzie.
Teraz pozostaje mi poszukać kogoś z TECH-em w okolicach Mińska/Siedlec.