spalanie benzyny przy gazie ...?
Moderator: Sebu$
-
jurek 1771
spalanie benzyny przy gazie ...?
witam ! przy zatankowaniu gazu 33 l. przejezdzam ok 400 km , jednoczesnie spala za 50 zl paliwa !!! / przelacza mi doszc szybko na gaz / . w zwiazku z tym pytanie ile paliwa powinien spalac przy tej ilosci gazu oczywiscie tak orientacyjnie bo wydaje mi sie ze to ciut za duzo !!! silnik 1,6
-
wojtastar
to wszystko zależy również jak często odpalasz samochód, jeżeli na 100km odpalisz 20 razy to benzyny ubywa. Zresztą ja mam takie same odczucia jeżeli chodzi o spalanie benzyny że dosyć szybko ucieka, a wskaźnik baku za każdym razem pokazuje coś innego. Chociaż może być walnięty wężyk od paliwajurek 1771 pisze: w zwiazku z tym pytanie ile paliwa powinien spalac przy tej ilosci gazu
-
plutmen1
U mnie podobnie starcza, mam dla Ciebie propozycje u siebie też będę montował, a mianowicie odcięcie pompy paliwa, wystarczy podłączyc się pod przekaźnik z pompy paliwa, pociągniesz sobie kable do kabiny, wyłącznik mały i jak auto przełącza się na gaz wyłączasz sobie pompe i nie zuzyważ paliwa w czasie jazdy na gazie.mzabierek pisze:u mnie benzyna za 50 zl starcza na kilka, co najmniej 5 tankowań gazu (38l)
-
kamil12luty
-
KOPERNIK
Witam.
kolego z racji tego że mamy teraz niskie temperatury samochód zanim przejdzie na gaz musi się rozgrzać do min 10st C z tym idzie pobieranie paliwa a gdy już jest ciepły to też zapalasz go z benzyny więc nie dziw się że szybko schodzijurek 1771 pisze:witam ! przy zatankowaniu gazu 33 l. przejezdzam ok 400 km , jednoczesnie spala za 50 zl paliwa !!! / przelacza mi doszc szybko na gaz / . w zwiazku z tym pytanie ile paliwa powinien spalac przy tej ilosci gazu oczywiscie tak orientacyjnie bo wydaje mi sie ze to ciut za duzo !!! silnik 1,6
wojtastar pisze:to wszystko zależy również jak często odpalasz samochód, jeżeli na 100km odpalisz 20 razy to benzyny ubywa.
- JARO
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira A 1.8/Insignia A 2.0CDTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Witam kolegów. Pisze w tym poście bo są tu zagadnienia na temat instalacji gazowej. Potrzebuje jakiegoś niedrogiego mechanika od gazu z okolic Polkowic woj. dolnośląskie. Akurat tu przebywam a mam źle ustawioną instalacje bo puszczając pedał gazu auto schodzi z obrotów i zaczyna szarpać, po wciśnięciu sprzęgła falują obroty i potrafi zgasnąć na benzynie jest ok. Czy może ktoś pomóc?
-
wojtastar
taki wynalazek zrobiłem sobie w BMW e30, tylko że ja zrobiłem bezpośrednie odcięcie prądu z pompki paliwa, egzamin to zdaje tylko że możliwe będzie wywalać błędy na kompie. I jeszcze jedno , przedtem często pękały mi wężyki od paliwa, odkąd wyłączam pompkę spokój z wężykami.plutmen1 pisze: mianowicie odcięcie pompy paliwa, wystarczy podłączyc się pod przekaźnik z pompy paliwa,
-
forlorn81
-
agnas
-
jacek28