lampa

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
fijol4

lampa

#1 Post autor: fijol4 »

witam. mialem głupie zdarzenie mianowicie uderzyłem w ptaka chyba wrona a pech chciał że centralnie lewą lampą i został złamany jeden z uchwytów mocowania lampy do nadowzia i w związku z tym moje pytanie żeby wyjąć lampę trzeba rozbierać pas czy nie, bo jak ją próbowałem wyjąć to coś blokuje jak nie z jednej to z drugiej strony.dzięki i pozdrawiam
Ps. model 2006 rok bez xenon
cieniassss

#2 Post autor: cieniassss »

fijol4 pisze:żeby wyjąć lampę trzeba rozbierać pas czy nie
trzeba ściągnąć zderzak
fijol4 pisze:został złamany jeden z uchwytów mocowania lampy
GM sprzedaje zestawy naprawcze w cenie ok 200zł za komplet uchwytów dwóch lamp, niestety nie można kupić na sztuki, ja kupiłem taki zestaw i zostały mi 3 uchwyty
Maciek

#3 Post autor: Maciek »

cieniassss

#4 Post autor: cieniassss »

Maciek pisze:Chyba o tym cieniassss pisze: http://allegro.pl/zestaw-...2089393103.html
dokładnie o tym, widzę że na aukcji dokładnie w tej samej cenie co w ASO
fijol4

#5 Post autor: fijol4 »

te uchwyty trzeba kleić przykręcać czy co bo mi się złamał w lewej lampie patrząć z pozycji kierowcy ten po prawej stronie(najbliżej znaczka opel), na allegro widziałem całe lampy w cenie ok. 200 zł, a jak coś to za ile byś ten uchwyt odsprzedał
cieniassss

#6 Post autor: cieniassss »

fijol4 pisze:te uchwyty trzeba kleić przykręcać czy co
w lampie są specjalne miejsca na te uchwyty i na śrubki którymi się je przykręca
jutro sprawdzę czy mam akurat ten uchwyt który Ci potrzeba
fijol4

#7 Post autor: fijol4 »

ok dzięki
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#8 Post autor: Bodek »

Można kupić używkę za 250 Lampa

a zestaw 210.

Maciek pisze:Chyba o tym cieniassss pisze: http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-moco ... 93103.html
Ktoś sprzedaje w takiej samej cenie jak w ASO, a u niego trzeba jeszcze za przesyłkę zapłacić :!:
F-19

#9 Post autor: F-19 »

Można równie dobrze podjechać do gościa który zajmuje się naprawą tworzyw i dorobi taki uchwyt.
cieniassss

#10 Post autor: cieniassss »

fijol4 pisze:w lewej lampie patrząć z pozycji kierowcy ten po prawej stronie(najbliżej znaczka opel)
fijol4, akurat tak się składa że ten uchwyt wymieniałem u siebie, mam do prawej lampy, a wygląda to tak
Obrazek
Obrazek
Obrazek

do lewej lampy mam górny i dolny uchwyt
Obrazek
Obrazek
fijol4

#11 Post autor: fijol4 »

wszystko wiem, ale żeby cokolwiek robić trzeba wytargać lampe, a tak się składa że nie mam kanału i ogrzewanego garażu więć za wyciągnięcie lampy musze niestety zapłacić, samochód w warsztacie nie będzie w czasie jak ja będe lepił lampe(choć to wyjście by mi najlepiej psował ze wględów finansowych bo lampa 200 zł) tak że warsztat lampa i wymiana nistaty mnie czeka może ktoś ma taką kompletną lampe za nieduże pieniądze
rkpior

#12 Post autor: rkpior »

Cieniassss, a odsprzedałbyś komplet uchwytów do prawej lampy? Kupiłem swoją brykę z "latającą" prawą lampą. Zastanawiałem się przez tydzień: co tak lata? Aż w końcu doszedłem, że nie mam uchwytu lampy prawej (patrząc od kierowcy). Lewa siedzi idealnie....

Dzięki z góry. W razie czego pisz na PW, albo na rkpior@gmail.com

Radosław
map69

#13 Post autor: map69 »

cieniassss pisze: do lewej lampy mam górny i dolny uchwyt
Witam,
czy masz może jeszcze górny uchwyt do lewej lampy?
Jeśli tak to chętnie bym odkupił.
Proszę o kontakt na PW, ja niestety nie mogę wysyłać :(

Pozdrawiam,
map69

[ Dodano: Sro Cze 13, 2012 15:28 ]
cieniassss pisze: do lewej lampy mam górny i dolny uchwyt
Dziękuję za odpowiedź, jestem zdecydowany - proszę o dane do przelewu na PW

Niestety muszę dalej tu spamować, bo nie mam uprawnień do wysyłania wiadomości PW

Pozdrawiam,
map69
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”