Mam Opla Zafire rok 2006 w wersji cosmo.
W menu głównym mam Radio, Telefon, Navi i Komputer auta.
Pod podłokietnikiem gniazdo na telefon Nokia. Problem jest następujący po wejściu w tryb telefonu menu nic nie wyświetla tylko No Telefon (naciskanie na kółeczko nie działa).
Na telefonie w gnieździe też żadnych reakcji.
Na dodatek bloodhound auta nie jest widoczny. Co jest nie tak i jak to uruchomić?
Dzięki bardzo za każde info !!
Pozdrawiam
Telefon w COSMO 2006 rok
Moderator: Sebu$
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
a ja bym po pierwsze zapytał jaki telefon chcesz podłączyć pod instalację. bo to najważniejsze. w mercedesach nagminnie wcześniej były wstawiane instalacje do 6310/6310i i żaden inny telefon nie współgrał z fabryczną instalacją mimo, że nokia wypuściła sporo modeli z identycznym złączem systemowym (np 5110,6110,6150,6210) i odwrotnie. jeżeli masz instalacje pod te wcześniejsze modele nie podłączysz do niej 6310. 6310 oraz młodsza i popularniejsza siostra 6310i są najbardziej popularnymi telefonami, jakie ludzie na siłę chcą podłączać do swoich instalacji samochodowych. niestety często spotykam się ze zdziwieniem, jak przyjeżdżają do mnie do serwisu a ja ich informuję, że niestety, ale w tym aucie tylko starsze modele będą działały..
no, chyba, że masz jeszcze jakieś inne gniazdo. może jak masz jak to zrób zdjęcie. na pewno pomogę. a już przynajmniej też postaraj się odczytać symbole jakie są umieszczone na oznakowaniu pod łokietnikiem.
[ Dodano: Pon Kwi 29, 2013 21:41 ]
no, chyba, że masz jeszcze jakieś inne gniazdo. może jak masz jak to zrób zdjęcie. na pewno pomogę. a już przynajmniej też postaraj się odczytać symbole jakie są umieszczone na oznakowaniu pod łokietnikiem.
[ Dodano: Pon Kwi 29, 2013 21:41 ]
a co to takiego?BlackBird pisze:Na dodatek bloodhound auta nie jest widoczny