Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witajcie ZAafiromaniacy
Mam małe pytanie do posiadaczy zosiek z komputerem MID (czyli tym większym). Czy każdy posiadacz takiegoż komputera posiada sterowanie nim w manetce wycieraczek? Może ktoś pomyśli, ze o oczywiste rzeczy pytam i bez sensu, ale kupiłem ZA z 2003 roku i mam takowy komputer, ale sterowania w manetce wycieraczek BRAK. Z oględzin zewnętrznych wynika, że manetka wycieraczek jakby nowsza i niekoniecznie od nowości zamontowana. No i kto wie - może na allegro nie mięli właśnie wtedy tych ze sterowaniem i zamontowali bez sterowania. Nie rozbierałem jeszcze kierownicy i obudowy kolumny, bo pewnie tam znalazłbym odpowiedź na to zapytanie. Zacząłem od forum, bo tu czasem więcej można się dowiedzieć .
Dajcie proszę znać.
Aaaa...i pytanie do posiadaczy ZA 2003r - czy w manetce wycieraczek jest pokrętło do sterowania prędkości? Bo na allegro znalazłem niby do ZA manetkę i sprzedający twierdzi że do ZA. Mi jakoś jednak to nie pasuje.
Nie mam pewności czy we właściwym temacie piszę, ale spróbuję ...
Przy jednoczesnym naciśnięciu przycisków (tych od komputera pokładowego) w manetce od wycieraczek na wyświetlaczu pojawiają się cyferki i liczby w dwóch wierszach - łącznie trzy: jedna trzycyfrowa, druga jednocyfrowa i w drugim wierszu pięciocyfrowa. Co to oznacza i jak do tego się zabrać?
Witam.
Mam pytanie troszke banalne, ale wole zapytac niż później wydawać pieniądze w błoto.
Mam Opla Zafire z 2004r. Manetka od wycieraczek nie posiada przycisków do komputera, ale po zdjęciu plastików z kolumny zobaczyłem, że jest kostka. Pytanie do was ludziska kochani czy po wymianie manetki bedzie działał komputer czy potrzebne jest zaprogramowanie ?
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz.
Adam
sandro12345 pisze:Witam.
Mam pytanie troszke banalne, ale wole zapytac niż później wydawać pieniądze w błoto.
Mam Opla Zafire z 2004r. Manetka od wycieraczek nie posiada przycisków do komputera, ale po zdjęciu plastików z kolumny zobaczyłem, że jest kostka. Pytanie do was ludziska kochani czy po wymianie manetki bedzie działał komputer czy potrzebne jest zaprogramowanie ?
Adam
Skoro masz kostke to po problemie, ale też nie zawsze. Czasami nawet posiadanie kostki nic nie zmienia i trzeba ciągnąć pewne przewody do wyświetlacza - ale z tego co już wyczytalem to są na prawde sporadyczne przypadki.
Oczywiście jeżeli ktoś nie ma wgl. kostki to musi sie troche pobawić w elektryka - sam jestem w takiej sytuacji, ale zrobi sie
Po podłączeniu manetki musisz podjechć i zaprogramować wszystko. To nie jest tempomat (z którym też różnie bywa)
sandro12345 pisze:Witam.
Adam
Skoro masz kostke to po problemie, ale też nie zawsze. Czasami nawet posiadanie kostki nic nie zmienia i trzeba ciągnąć pewne przewody do wyświetlacza - ale z tego co już wyczytalem to są na prawde sporadyczne przypadki.
Oczywiście jeżeli ktoś nie ma wgl. kostki to musi sie troche pobawić w elektryka - sam jestem w takiej sytuacji, ale zrobi sie
Po podłączeniu manetki musisz podjechć i zaprogramować wszystko. To nie jest tempomat (z którym też różnie bywa)