Komunikat F-range i F-l/100km
Moderator: Mariusz
Komunikat F-range i F-l/100km
Podczas jazdy nagle zaświeciły się wszystkie kontrolki i samochód odmówił posłuszeństwa. Silnik przestał pracować. Niestety nie można go ponownie uruchomić. Kontrolki świecą, ale po wciśnięciu przycisku start/stop nic się nie dzieje. Na wyświetlaczu pojawia się komunikat tam gdzie wcześniej było wskazanie ilość kilometrów do przejechania "range" i chwilowe zużycie paliwa zamiast liczb pojawia się litera "F". Jeszcze jedno po włączeniu zapłonu wskaźnik paliwa idzie w górę, a po chwili opada. Litera "F" pojawia się również na zakładkach B1 i B2. Pomóżcie.
Witam mam podobny problem komunikat pojawia się zaraz po ruszeniu samochodem.Gdy się pojawi gasną światła ,kontrolka poziomu paliwa spada do "0" i pada sterowanie szybami i wycieraczkami .może ktoś podpowiedzieć co jest nie tak???
Ostatnio zmieniony 03 lip 2012, 20:42 przez Krzysiek222, łącznie zmieniany 1 raz.
Do przejrzenia cim i liczniki. Warto podłączyć auto pod kompa bo wygląda to na jakis problem elektryczny.Krzysiek222 pisze:Witam mam podobny problem komunikat pojawia się zaraz po ruszeniu samochodem.Gdy się pojawi gasną światła ,kontrolka poziomu paliwa spada do "0" i pada sterowanie szybami i wycieraczkami .może ktoś podpowiedzieć co jest nie tak???
!!! Diagnostyka: Opel, Saab, Audi, VW, Seat, Skoda, Citroen, Peugeot, Renault, BMW - 692 226 016 !!!
- Ziomek25041986
- Przeglądacz
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 1.8 Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam. Czasem przy przekreceniu kluczyka w stacyjce na wyświetlaczu pojawi mi się pod godzina literka F i po chwili znika. Co to znaczy? Wiecie może?
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Oznaczenie silnika: Z19DT
źle skasowana inspekcja olejowa , komputer nie umie przetrawić wskazań temperatury lub poziomu paliwa gdzieś w UEC mogą być wartości ANGIELSKIE (Mile/Farenheit )
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Ziomek25041986
- Przeglądacz
Dodano po 30 minutach 11 sekundach:
Kilka razy mi się to pokazało ale zawsze po dłuższym postoju jak cos.
Dodano po 30 minutach 11 sekundach:
Kilka razy mi się to pokazało ale zawsze po dłuższym postoju jak cos.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Oznaczenie silnika: Z19DT
,,F" Failed-błąd sczytać błędy lub obserwować lecz komputer sygnalizuje nieprawidłowość
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Ziomek25041986
- Przeglądacz
Ale ja sprawdzamlem i błędów nie ma. Przy wypedalowaniu tez żadnych błędów. A to pojawiło mi się kilka razy na chwileczkę tylko i zgasło. Oczywiście na wyświetlaczu nad radiem.