dziwny przewód

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
chirus75

dziwny przewód

#1 Post autor: chirus75 »

witam wyciągnąłem radio z zafiry [1.6 16v 99r.]i zobaczyłem jakiś przewód lużno sobie leżał.
Czy ktos wie co to za przewód?Może się odłączył podczas wyciągania radia?jest to przewód z wkęcana wtyczką około 4mm śr
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi

chętnie wstawiłbym zdjęcie ale nie wiem jak, mimo to może ktoś kojarzy
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, 21:19 przez chirus75, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#2 Post autor: Bodek »

chirus75 pisze: chętnie wstawiłbym zdjęcie ale nie wiem jak, mimo to może ktoś kojarzy
Zdjęcia - wszystko jest na forum - wystarczy poszukać !

Wstaw zdjęcie - tak to można tylko gdybać.
chirus75

#3 Post autor: chirus75 »

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#4 Post autor: Bodek »

chirus75 pisze:http://forum.opel24.com/topic/55993-dzi ... ntry456969

tu jest fotka tego kabelka
OK - ale jak ktoś nie jest zalogowany to nie zobaczy :>
chirus75

#5 Post autor: chirus75 »

sm

#6 Post autor: sm »

To jest złącze do telefonicznej anteny zewnętrznej. Tak bynajmniej mi się wydaje.
Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#7 Post autor: Harry200 »

U mnie taki mam do anteny telefonu..
chirus75

#8 Post autor: chirus75 »

:piwo: thx
v12party

#9 Post autor: v12party »

Witam.
Mam mał problem z lewym tylnym glosnikiem nie gra mi... :evil2: Ale znalazlem przewod ktory idzie z kondensatora przeciety. Idzie przy obudowie obok pasazera przy polce z (klima nawiewami) gdzies pod radio chyba taki spiralny sprezynkowy. To od radia ? gdzie on wchodzi ? ? :?:
Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#10 Post autor: Tunio999 »

v12party pisze:Witam.
Mam mał problem z lewym tylnym glosnikiem nie gra mi... :evil2: Ale znalazlem przewod ktory idzie z kondensatora przeciety. Idzie przy obudowie obok pasazera przy polce z (klima nawiewami) gdzies pod radio chyba taki spiralny sprezynkowy. To od radia ? gdzie on wchodzi ? ? :?:
A da radę fotkę zrobić :?: - wtedy pewnie szybciej odpowiedź dostaniesz :P
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>
v12party

#11 Post autor: v12party »

Ta potem zrobie bo teraz czasu nie mam :/
chabretti

#12 Post autor: chabretti »

v12party pisze:Witam.
A spróbuj włączyć radio i otworzyć te drzwi co ten głośnik nie gra i popróbuj ścisnąć (poruszać) wiązkę kabli co idzie do tych tylnych drzwi. Jak Ci zacznie grać ten głośnik to na 100% masz urwane kable w tym miejscu. Ja miałem tak ale z prawej strony. Poruszałem tą wiązką kabli w gumie i zaczął grać. Rozebrać i polutować. 8)
v12party

#13 Post autor: v12party »

Rozbierałem wtyk właśnie i nic :| . Wszystko jest całe nie poprzecinane pozniej probówką sprawdze jeszcze. A i do tego domykanie/zamykanie szyby nie chodzi przed rozebraniem chodziło ;/ i przod tez mi padł :| domykania. Czasem ma tak ze nie chodzi 2-3 dni a potem wszysko działą (wszystko zyje własnym zyciem hehe).Bezpieczniki całe ewentualnie podjade do elektryka zobaczy co jest . A ten kabelek jak idzie od kondensatora z boczek jak odkreci sie od pasazera tam jest i piny wchodza w ta skrzyneczke (kondensator) i tam jest taki spiralny grubszy sprezynkowy kabelek i on jest przeciety :| i nawet nie wiem gdzie on idzie. Czy ktos wie ? Nie da sie go nie zauważyć wpin ma jak pod kompa (szeroka wtyczka>to ten kabel przerwany>).A te usterki moga byc spowodowanie wyciekiem z lornetki płynu ? i wiazki kabli pozalewane zostały? Wlasnie wymieniłem oringi i teraz moze jak wyschnie to wszystko wroci do normy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”