przekaźnik

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
ochnik202

przekaźnik

#1 Post autor: ochnik202 »

Witam.
Kiedy wcisnę pedał hamulca słyszę dźwięk dochodzący z za tylnej lampy lewej. Dodam że światła działają poprawnie tzn stop i inne znalazłem ten dźwięk i wydaje go niebieski przekaźnik , wcześniej tego problemu nie zauważyłem . Może ktoś miał taki problem i może mi pomóc bo ten dźwięk jest dość uciążliwy.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2012, 09:58 przez ochnik202, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#2 Post autor: Bodek »

ochnik202 pisze:Witam.
Kiedy wcisnę pedał hamulca słyszę dźwięk dochodzący z za tylnej lampy lewej. Dodam że światła działają poprawnie tzn stop i inne znalazłem ten dźwięk i wydaje go niebieski przekaźnik , wcześniej tego problemu nie zauważyłem . Może ktoś miał taki problem i może mi pomóc bo ten dźwięk jest dość uciążliwy.
Może dorzuć jakąś fotkę gdzie to jest i jak wygląda ;)
ochnik202

#3 Post autor: ochnik202 »

Witam ponownie mój problem zmienił oblicze. Wczoraj po wyjęciu i i rozebraniu tego przekażnika problem ustał ale za to jest nowy. A mianowicie kiedy włącze kierunkowskaz lewy lub prawy słychać brzęczenie chyba przerywacza przynajmniej ono tak brzmi, ale to chyba znów jakiś przekażnik . Słychać to też od strony kierowcy z bagażnika zaraz przy lampie tym razem jest on czarny a kierunki wtedy migają normalnie wszystkie , ale kiedy włączę światła wszystko dzieje się tak samo tylko dużo szybciej . Dodam że ten przekażnik jest chyba od instalacji od haka bo nie ma żadnych znaczków opla. Sam już nie wiem co to może być chyba bez elektryka się nie obejdzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”