podgrzewane lusterka
Moderator: Sebu$
-
ekmir
-
Skasowany użytkownik 8511
-
GOTI
Na dodatek na lewym lusterku (od kierowcy) widnieje znaczek od podgrzewania lusterek, no chyba ze lusterko było wymieniane to możesz tego nie mieć - a spotkałem sie też z takimi zamiennikiami.ekmir pisze:To wygląda na to, że mam lusterka podgrzewane
Podgrzewanie można też sprawdzić poprostu dotykając dłonią do lusterka
-
ekmir
-
GOTI
-
Skasowany użytkownik 6483
Podpinam sie pod ten temat , ja mam podgrzewane lusterka ale w zasadzie tylko jedno mam grzane, to od kierowcy strony przestało działać niestety. Miałem sie tym zająć latem ale tak jakoś ten okres szybko minął i .....znów zaczyna sie problem . Moje pytanie jest takie, czy sa duże problemy z wyjęciem tej szybki lusterka? Jesli ktoś już sie w to bawił to proszę o podpowiedź , od czego by sie tu zabrać. Wiem ,że trzeba zdjąć nakładkę ale nie bardzo wiem jak to zrobić nie uszkadzając jej 
-
GOTI
Mi mechanik wymienial prawe lusterko w Vw Touran'ie bo przestało grzac - na lusterku jest taka spirala ktora ogrzewa lusterko - ta spirale można wymienic za grosze ale jest zabawy wiec szybciej jest kupic nowe lusterko.jarecki69 pisze:Podpinam sie pod ten temat , ja mam podgrzewane lusterka ale w zasadzie tylko jedno mam grzane, to od kierowcy strony przestało działać niestety. Miałem sie tym zająć latem ale tak jakoś ten okres szybko minął i .....znów zaczyna sie problem . Moje pytanie jest takie, czy sa duże problemy z wyjęciem tej szybki lusterka? Jesli ktoś już sie w to bawił to proszę o podpowiedź , od czego by sie tu zabrać. Wiem ,że trzeba zdjąć nakładkę ale nie bardzo wiem jak to zrobić nie uszkadzając jej
Co do wymiany to on palcami wypiął lusterko, odpiął kabel, podpiął nowe i włożel nowe lusterko na miejsce (na zatrzaski), dosłownie chwila roboty - tak jest ma Vw Touran, podejrzewam ze w Zafirze bedzie podobnie, ale moge sie jednak mylic bo nie sprawdzalem tego
-
Skasowany użytkownik 6483
No wielkie dzięki Bodek
. Wydaje mi się ,że ogarnę ten temat . Gdyby mi to lustro pękło to mała strata bo tak pójdzie do śmieci . Musze tylko kupić nowe z matą i będzie po kłopocie jak widzę
[ Dodano: Sro Lis 21, 2012 21:29 ]
Mam jeszcze pytanie, czy wystarczy ,że kupie sam wkład lusterka wraz z matą grzewczą czy też jakąś płytkę montażową. Teraz właśnie patrzę na Allegro i widzę ,że sprzedają wkłąd również z jakąś płytka montażową ale nie czaje co to w ogóle jest. Zapodam tu link do tej aukcji http://moto.allegro.pl/szklo-wklad-lust ... 37736.html
[ Dodano: Sro Lis 21, 2012 21:48 ]
Dobra, chyb asie sam zakręciłem , juz wiem
. Tu chodzi o to plastikowe mocowanie do uchwytu wkładu . Już to pojąłem
[ Dodano: Sob Lis 24, 2012 18:41 ]
Witam ponownie, wczoraj kupiłem wkład do lusterka i dzis je wymieniłem. Okazało się ,że poprzedni mądry właściciel Zośki też wymienił wkłąd ale na taki bez podgrzewania no i jak wyjałem ten stary wkład to sie zdziwiłem
. Założyłem nowy wkład i juz zdecydowanie ładniej wygląda a i pewnie jak przyjda mrozy to szybciutko mi puści lód w tym miejscu. Luźne przewody od podgrzewania lusterka przeszkadzały nawet w sterowaniu bo sie tam gdzieś wkręciły i nie mogłem dokładniej podkręcić lustra w żądanym kierunku. Od dzis ten problem znikł na zawsze , dzieki Bodek za opis wymiany.... 
[ Dodano: Sro Lis 21, 2012 21:29 ]
Mam jeszcze pytanie, czy wystarczy ,że kupie sam wkład lusterka wraz z matą grzewczą czy też jakąś płytkę montażową. Teraz właśnie patrzę na Allegro i widzę ,że sprzedają wkłąd również z jakąś płytka montażową ale nie czaje co to w ogóle jest. Zapodam tu link do tej aukcji http://moto.allegro.pl/szklo-wklad-lust ... 37736.html
[ Dodano: Sro Lis 21, 2012 21:48 ]
Dobra, chyb asie sam zakręciłem , juz wiem
[ Dodano: Sob Lis 24, 2012 18:41 ]
Witam ponownie, wczoraj kupiłem wkład do lusterka i dzis je wymieniłem. Okazało się ,że poprzedni mądry właściciel Zośki też wymienił wkłąd ale na taki bez podgrzewania no i jak wyjałem ten stary wkład to sie zdziwiłem