realna cena Zafiry rocznik 2006

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
avvatarro

realna cena Zafiry rocznik 2006

#1 Post autor: avvatarro »

Jestem zainteresowany zakupem Zafiry w roczniku 2006 i przeglądając ogłoszenia na polskich i zagranicznych stronach internetowych zastanawia mnie bardzo duża rozbieżność w cenach za analogiczne auta. Proszę o informacje, czy w cenie do 20 000 PLN jest szansa na zakup auta jak w temacie nie wymagającego w najbliższym czasie znacznych wkładów finansowych? Czy może ogłoszenia z autami w takiej cenie zawierają haczyki? z góry dziękuję za odpowiedzi
Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: Tunio999 »

Przede wszystkim napisz o jaki model ci chodzi :> Benzyna czy diesel :?: no i co oczekujesz w wyposażeniu :>
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>
Belfer

#3 Post autor: Belfer »

Cena 20 000 za 2006 rocznik, duży znak zapytania ???

Polecam znajomego Opel Zafira B 1.9 DTH 2007 Cosmo Panorama Cena 28 tys. !

Super cena jak na niespełna 6 letni samochód, bardzo zadbany, wymienione wszystkie najważniejsze elementy eksploatacyjne udokumentowane, przygotowana na kolejne 200 tys km, tylko mogę polecać !
Ostatnio zmieniony 09 mar 2013, 19:25 przez Belfer, łącznie zmieniany 3 razy.
Andrzej2503

#4 Post autor: Andrzej2503 »

avvatarro pisze:czy w cenie do 20 000 PLN jest szansa na zakup auta jak w temacie nie wymagającego w najbliższym czasie znacznych wkładów finansowych?
nie ma nawet minimalnej szansy!
w tej kasie można kupić tylko zdrową ZA
avvatarro

#5 Post autor: avvatarro »

Czyli wystawione na sprzedaż w takiej cenie waszym zdaniem pewnie mocno zajeżdżone i wymagające dużego wkładu finansowego. Wiem, że to forum o Zafirze ale proszę o podpowiedź -jakie auto w podobnym segmencie można kupić w takiej cenie?
cns80

#6 Post autor: cns80 »

avvatarro pisze:jakie auto w podobnym segmencie można kupić w takiej cenie?
Kia Carens. Może jakiś słabo wyposażony Renault Scenic lub Fiat Multipla. Tyle jeśli chodzi o ten rocznik.
No i oczywiście Zafira A.
avvatarro

#7 Post autor: avvatarro »

A w jakiej kwocie można znaleźć Zafirę A z 2005 r w dobrym stanie i z nie ogromnym przebiegiem? I gdzie polecacie szukać?
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#8 Post autor: Bodek »

avvatarro pisze:A w jakiej kwocie można znaleźć Zafirę A z 2005 r w dobrym stanie i z nie ogromnym przebiegiem? I gdzie polecacie szukać?
Andrzej2503 pisze:
avvatarro pisze:czy w cenie do 20 000 PLN jest szansa na zakup auta jak w temacie nie wymagającego w najbliższym czasie znacznych wkładów finansowych?
nie ma nawet minimalnej szansy!
w tej kasie można kupić tylko zdrową ZA
Andrzej2503

#9 Post autor: Andrzej2503 »

właśnie sprzedałem taką z 2005 w bardzo dobry stanie do Łodzi (forumowicz szaryjacek )
ale i na nią (z wszystkimi opłatami) 20 tys. było mało ;)
avvatarro

#10 Post autor: avvatarro »

Dużo za mało? :)
firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#11 Post autor: firek »

avvatarro, wejdz sobie na mobile.de lub autoscauta i zobacz ile kosztuje Zośka z 2005 w Niemczech i sam sobie odpowiesz ile brak..
cns80

#12 Post autor: cns80 »

firek pisze:avvatarro, wejdz sobie na mobile.de lub autoscauta i zobacz ile kosztuje Zośka z 2005 w Niemczech i sam sobie odpowiesz ile brak..
Dokładnie. Dolicz sobie akcyzę i koszty sprowadzenia, a jak kupujesz w Polsce to jeszcze zysk sprzedajacego.
avvatarro

#13 Post autor: avvatarro »

Dzięki za informacje.
MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#14 Post autor: MARCEL! »

Za 20 000 raczej nie będzie z 2006 roku....
Btw. zauważyłem, że Citreon Xsara Picasso są tańsze niż Zafiry, ale ciekawe czy są mniej awaryjne...
jacek28

#15 Post autor: jacek28 »

MARCEL! pisze:Za 20 000 raczej nie będzie z 2006 roku....
Btw. zauważyłem, że Citreon Xsara Picasso są tańsze niż Zafiry, ale ciekawe czy są mniej awaryjne...
moi rodzice maja picasso z 2007 r 1,6 hdi zrobili ok 90tys/km i samochód bezawaryjny :lol: tyle ze są pierwszymi włascicielami
Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, 14:21 przez jacek28, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”