ZAFIRA B PANORAMA???
Moderator: Tunio999
ZAFIRA B PANORAMA???
Witam ponieważ przymierzam się do zakupu zafiry chciałem się poradzić odnośnie panoramy. Z jednej strony fajna bo schowki w dachu są z drugiej zastanawiam się czy auto się za bardzo nie nagrzewa na ile te rolety zabezpieczają przed słońcem.
Tomek
Tomek
Cześć Tomek!
Mam tę Zafirę w czarnym kolorze ,wszystko jest w porządku rolety spełniają swoją rolę,efekt z odsłoniętym dachem super,schowki potrzebne bardzo jak masz dużo pasażerów(okulary ,książki,zabawki,itp.) Jeśli chodzi o nagrzewanie to czarny kolor nagrzewa się i tak szybko czy z panoramą czy bez-w tej sytuacji jest klima.Warto pozdrawiam Darek
Mam tę Zafirę w czarnym kolorze ,wszystko jest w porządku rolety spełniają swoją rolę,efekt z odsłoniętym dachem super,schowki potrzebne bardzo jak masz dużo pasażerów(okulary ,książki,zabawki,itp.) Jeśli chodzi o nagrzewanie to czarny kolor nagrzewa się i tak szybko czy z panoramą czy bez-w tej sytuacji jest klima.Warto pozdrawiam Darek
Witam!
Też mam u siebie panoramę. Fajna sprawa, szczególnie dla moich dzieciaków, w schowkach w dachu poupychali sobie zabawki . Roletki zdają egzamin. Jednak nie wiem czy u wszystkich ale u mnie dach potrafi trochę zatrzeszczeć na nierównościach a roletki sobie pięknie pukają.
Ja jednak ze swojej strony polecam.
Też mam u siebie panoramę. Fajna sprawa, szczególnie dla moich dzieciaków, w schowkach w dachu poupychali sobie zabawki . Roletki zdają egzamin. Jednak nie wiem czy u wszystkich ale u mnie dach potrafi trochę zatrzeszczeć na nierównościach a roletki sobie pięknie pukają.
Ja jednak ze swojej strony polecam.
Pozdrawiam
miodzik pisze:Ubezpieczasz szyby w aucie. W PZU dodatkowe 50 zł chcą za to.
Tak ci się tylko wydaje.
Ubezpieczenie zapewnia:
ochronę szyb (czołowej, tylnej oraz bocznych) w pojeździe od wszystkich ryzyk,
ochronę finansową przed kosztami związanymi z koniecznością naprawy lub wymiany uszkodzonej w pojeździe szyby,
sprawną koordynację wymiany uszkodzonej szyby oraz pokrycie kosztów naprawy; wystarczy jeden telefon, a PZU zorganizuje naprawę w dogodnym dla ubezpieczonego miejscu i terminie,
bezgotówkowe rozliczenie szkody.
Info ze strony PZU
- czekker
- Przeglądacz
- Imię: Grzechu
- Auto: Subaru Outback 3.0R (H6)
- Model: OBK
- Oznaczenie silnika: EZ30D-2gen
to fakt.51cent pisze:Tak ci się tylko wydaje.
ale ja bym zaryzykował i gdybym miał wybór to wziąłbym auto z panoramą (lub otwieranym dachem w przypadku ZA).
w sumie ryzyko mniejsze niż wczasy w Egipcie z dwójką dzieci
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie wiem czy to jest dobre podejście, mi się osobiście podoba panoramy bym ją kupił, nie zastanawiałbym się czy się rozbije czy nie - od tego jest ubezpieczeniechmielu1000 pisze:Problem w moim przypadku jest taki że auto będzie stało pod blokiem czyli ryzyko rozbicia szyby duże
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ja zmartwienia też zostawiam ubezpieczycielom.
A panorama mi się bardzo bardzo podoba i jak bym miał za co to bez wahania bym kupił.
Moje auto też śpi pod blokiem...
A panorama mi się bardzo bardzo podoba i jak bym miał za co to bez wahania bym kupił.
Moje auto też śpi pod blokiem...