Brak KOŁA ZAPASOWEGO - ZAFIRA 2005 r.

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
scooby_

Brak KOŁA ZAPASOWEGO - ZAFIRA 2005 r.

#1 Post autor: scooby_ »

Witam!!
Jestem zainteresowany kupnem OPLA ZAFIRY 1.8 benzyna z 2005 roku. Mam na oku dość ładny i zadbany egzemplarz, lecz co mnie martwi i zastanawia to BRAK KOŁA ZAPASOWEGO I CAŁEGO KOSZYCZKA NA ZAPAS. Handlarz twierdzi, ze w tym roczniku wychodziły takie wersje, bo zamiast zapasu jest w schowku w bagażniku orginalna pompka-kompresor którym w razie przebicia opony mogę ja podpompować.
DRUGA sprawa jaka mnie zastanawia to szyby gdyż dwie są z rocznika 2004 a nie jak reszta z 2005. Czy to możliwe ??

PROSZE o pomoc i jakieś rady, jeśli ktoś coś wie w tej kwestii.

Pozdrawiam scooby_
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#2 Post autor: Bodek »

scooby_ pisze:Witam!!
Jestem zainteresowany kupnem OPLA ZAFIRY 1.8 benzyna z 2005 roku. Mam na oku dość ładny i zadbany egzemplarz, lecz co mnie martwi i zastanawia to BRAK KOŁA ZAPASOWEGO I CAŁEGO KOSZYCZKA NA ZAPAS. Handlarz twierdzi, ze w tym roczniku wychodziły takie wersje, bo zamiast zapasu jest w schowku w bagażniku orginalna pompka-kompresor którym w razie przebicia opony mogę ja podpompować.
.............
W nr VIN będzie informacja czy było koło o pełnych wymiarach czy nie.

Na Forum w dziale Giełda były ogłoszenia o sprzedaży koła i kosza.

Zawsze można dać ogłoszenie w Dziale Giełda - Kupię ;)
scooby_

#3 Post autor: scooby_ »

Bodek pisze:W nr VIN będzie informacja czy było koło o pełnych wymiarach czy nie.
A gdzie mogę sprawidzć numer VIN, bo w salonach OPLA np. NIVETE Wawa robią z tym problemy :/
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
#4 Post autor: Bodek »

scooby_ pisze:
Bodek pisze:W nr VIN będzie informacja czy było koło o pełnych wymiarach czy nie.
A gdzie mogę sprawidzć numer VIN, bo w salonach OPLA np. NIVETE Wawa robią z tym problemy :/
jeżeli masz nr - wpisz tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=918&start=2925

;)

Szkoda, że nie skorzystałeś z tego Działu: http://www.zafiraklub.pl/viewforum.php?f=42

wszystko byś wiedział - co i jak :piwo:
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Oznaczenie silnika: Z18XER

#5 Post autor: janekW67 »

scooby_, Szyby mogą w aucie być o rok starsze od samochodu,ale nigdy młodsze.
Oczywiście!
scooby_

#6 Post autor: scooby_ »

Bodek pisze: jeżeli masz nr - wpisz tutaj: http://www.zafiraklub.pl/...=918&start=2925
VIN już tam wpisałem i co teraz dalej ??
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
#7 Post autor: Bodek »

scooby_ pisze:
Bodek pisze: jeżeli masz nr - wpisz tutaj: http://www.zafiraklub.pl/...=918&start=2925
VIN już tam wpisałem i co teraz dalej ??
WTS = ZESTAW,OPONA,NAPRAWA OPONY,ZINTEGROWANE WYPOSAŻENIE - nie było koła i kosza
koval

#8 Post autor: koval »

scooby_ pisze: ... lecz co mnie martwi i zastanawia to BRAK KOŁA ZAPASOWEGO I CAŁEGO KOSZYCZKA NA ZAPAS ...
@scooby_
Moja Zafira B 2007 1.8 orignalnie nie miała zapasu. Kupiłem ją w październiku 2012 i od razu zainwestowałem w kosz (z ASO) i zapasowe koło (przy okazji jak kupowałem zimówki). Nie wyobrażam sobie jazdy tylko z zestawem naprawczym. A co jak opona rozwali się z boku na dziurze albo krawężniku? Był to nieoczekiwany wydatek. Sprzedawca Andrzej nie napisał że nie ma zapasu a auto było ok (i jest dalej :-) )więc nie był to wystarczający powód żeby nie brać.
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
#9 Post autor: Bodek »

koval pisze:...... od razu zainwestowałem w kosz (z ASO) i zapasowe koło (przy okazji jak kupowałem zimówki)............
Koszt w ASO to wydatek rzędu ~ 200zł
Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#10 Post autor: KIT GTO »

tylko nie każdy może sobie założyć kosz :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”