skrzynia sutomat działa tylko jeden bieg

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
boko79

skrzynia sutomat działa tylko jeden bieg

#1 Post autor: boko79 »

Witam ma problemik wczoraj zrobiłem trasę ok 10 km i z powrotem i wszystko było ok po godzinie wszedłem do auta i zapaliłem tez było ok po przejechaniu ok 200m zapaliła mi sie lampka samochodu z kluczykiem i lampka ASR. Mam Zafirkę 2001 rok 1.8 125 KM Automat i od tego momentu jak ruszam to wchodzi na obroty i jedzie tylko na jednym biegu tak jakby na 3 gdy dam ręcznie 1 ,2,3,i 4 to przerzuca a jak dam na D to lipa podpiąłem do kompa auto i wyszły mi takie błędy Silnik:P1700 i P700 a skrzynia P1895 błędy w silniku można było skasować a w skrzynie nie da się jeśli ktoś może pomóc to będę bardzo wdzięczny. :cry:
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: MieHor »

P0700 Transmission Control System Malfunction
lub
P0700 "System kontroli przełożenia /przenoszenia napędu/ - usterka"
lub
P0700 Obwód sygnalizacji usterki (MI) - żądanie z modułu sterującego przekładni (TCM) poza zakresem B-19

P1700 - Transmission Control Module (TCM) Requested MIL Illumination

P1895 - TCM to ECM Torque Reduction Circuit

tych ostatnich nie mam po "naszymu"
Sylwek

#3 Post autor: Sylwek »

przez ostatnie kilka miesięcy walczyłem z automatem. generalnie wg opinii tzw. speców z warsztatu był problem ze sterownikiem skrzynii biegów. U mnie zaświecała się wyłącznie kontrolka z kluczykiem.
boko79

#4 Post autor: boko79 »

Witam ponownie powiem Wam że dotarłem do przyczyny mojego problemu, otóż problem tkwił w przepływomierzu padł na amen i on robił konflikt w całym samochodzie. po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy i działa bez problemu, chociaż nikt nie podejrzewał że przepływomierz może doprowadzić do takiej usterki, ale już jest OK. Dzięki za wskazówki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”