podłącznie tuby i wzmaka pomocy
Moderator: Sebu$
-
tomuch4
podłącznie tuby i wzmaka pomocy
witam właśnie zakupiłem sobie do mojej zafirki tube + wzmaka teraz zastanawiam się jak puścić kabel plusowy od aka aby wszystko miało ręce i nogi może ma ktoś jakiś dobry patent bądź jakieś fotki było by miło
szukałem na innych postach niestety nic nie udało się odnaleźć pozdrawiam
szukałem na innych postach niestety nic nie udało się odnaleźć pozdrawiam
-
tomuch4
-
tomuch4
-
Gruka
-
kris_kubice
Kolego jak masz serwo w komorze silnika to z lewej strony masz zaślepkę którą wyjmiesz i masz przejście z komory silnika do kabiny. Ja wywierciłem w tej zaślepce otwór (to jest twardsza guma) dokładnie średnicy kabla i tamtędy przepuściłem kabel do środka. Jeżeli Ci to pomoże i poczekasz do jutra wieczora to zrobię fotkę jak to idzie i wstawię. A w kabinie to poleciałem aż do tyłu listwami progowymi.
-
matis991
-
tomuch4
-
mareczek
jeśli mogę się wtrącić to ja mam poprowadzony kabel (stojąc face to face) na lewo o zbiorniczka z płynem hamulcowym (motor to 1.8 PB) tam jest ładna gumeczka którą można zdjąć ale później trzeba ładnie zaizolować żeby się nie poprzecierał (na potrzeby zdjęcia zdjąłem izolacje) i kabel wychodzi nad pedałem gaziu
a później ładnie na pedałami i prosto jak po sznurku do progu go chowamy i już

A efektem końcowym jest to

A efektem końcowym jest to

-
tomuch4
-
mareczek
no więc tak kolego w nawiązaniu do twojej PW (ja jeszcze nie mogę pisać)
Ja zrobiłem tak,
1. wyjmij gumke
2. ustaw latarke(najlepiej punktowym światłem) w otwór
3. wejdź do wnętrza auta i zdejmij obudowę nad pedałami (2x śruba na tunelu środkowym + 2 spinki nad pedałami
4. szukaj tego światła z latarki i w ten otwór wsadź drut, ja wsadziłem metalowy ok. 1,5 mm
5. zrób otwór w przewodzie na wzmaka przez środek jak najbliżej krawędź tak zeby się nie zerwał jak bedziesz przeciągał (mi to się udało za 3 razem)
6. przeciągnij przewód nad pedałami, uważaj na kolumne kierowniczą (ja przeciągnąłem pomiedzy pedałami a kolumną miałem tam takie oczka na wsporkiku podajrze hamulca)
7. wrzuci do progu i dawaj czem prędzej do bagażnika
i to tyle kolego gdyby coś to pisz
a kabel od sterowania ("czincz"+ remote ) poprowadziłem od radia w lewo w dół za skrzynką z bezpiecznikami i dalej do progu
nie mówię że było łatwo ale spokojnie po 4 godzinach zagra jak marzenie
powodzenia i nie zapomnij o
bo bez tego nie idzie 
Ja zrobiłem tak,
1. wyjmij gumke
2. ustaw latarke(najlepiej punktowym światłem) w otwór
3. wejdź do wnętrza auta i zdejmij obudowę nad pedałami (2x śruba na tunelu środkowym + 2 spinki nad pedałami
4. szukaj tego światła z latarki i w ten otwór wsadź drut, ja wsadziłem metalowy ok. 1,5 mm
5. zrób otwór w przewodzie na wzmaka przez środek jak najbliżej krawędź tak zeby się nie zerwał jak bedziesz przeciągał (mi to się udało za 3 razem)
6. przeciągnij przewód nad pedałami, uważaj na kolumne kierowniczą (ja przeciągnąłem pomiedzy pedałami a kolumną miałem tam takie oczka na wsporkiku podajrze hamulca)
7. wrzuci do progu i dawaj czem prędzej do bagażnika
i to tyle kolego gdyby coś to pisz
a kabel od sterowania ("czincz"+ remote ) poprowadziłem od radia w lewo w dół za skrzynką z bezpiecznikami i dalej do progu
nie mówię że było łatwo ale spokojnie po 4 godzinach zagra jak marzenie
powodzenia i nie zapomnij o
-
mareczek
-
kris_kubice
Kolega mareczek mnie ubiegł. Ja mam tak jak on zrobione tyle że ja nie mam linki. Mam elektroniczną przepustnice więc zatem mam tam sporo miejsca na kabel .
Reszte zrobiłem jak wyżej kolega opisał
Moje fotki :

Uploaded with ImageShack.us

Reszte zrobiłem jak wyżej kolega opisał
Moje fotki :

Uploaded with ImageShack.us